תודה!
הרשמתך נקלטה בהצלחה!
החיים בעולם המודרני מצריכים מאיתנו להיות יעילים ומאורגנים. תוצאה של אירגון נכון הוא חיסכון; חיסכון בזמן, חיסכון במקום וחיסכון בכסף. הסדר והארגון חשובים במיוחד במטבח. כדי שהמטבח יתפקד בצורה הטובה ביותר, רצוי שיהיה מתוכנן ומאורגן בצורה הגיונית, חסכונית, יעילה ונוחה לתפעול.
תפיסת "המטבח המושלם" של
בלורן גורסת כי גם במטבח שלנו אם ניישם כמה עקרונות חשובים נוכל להשפיע משמעותית על חיי היומיום שלנו. הסוד להצלחה הוא ארגון נכון של חלל המטבח, ומציאת פתרונות חכמים לסידורו. המטרה היא לא לחזור על טעויות העבר. זיכרו כי אנחנו נוהגים להחליף את המטבח בעלות גבוהה בממוצע אחת ל-15 שנים. הקפדה על תכנון נכון תמנע אכזבות ואי שביעות רצון בהמשך הדרך.
הסוד למטבח מושלם: ארגון נכון ופתרונות חכמים: המטבח של בלורן. צילום: יח'צ
מהי תפיסת המטבח המושלם?
אפיון צורת המטבח והמשתמשים בו - כדי לתכנן את המטבח ולהתאים אותו למשתמש בצורה המדויקת ביותר, תחילה יש לאפיין את פרופיל המשתמשים בו: כמות המשתמשים במטבח, אופיים, תיאור פיזי שלהם, הרגלי הקניות, הרגלי הבישול והאפייה, הרגלי האכילה והרגלי הכשרות.
לאחר שהבנו מי האנשים המשתמשים במטבח נשאר לאפיין את חלל המטבח עצמו ואיך הוא ייראה: צורת המטבח, גודל המטבח ומיקום המטבח בבית. לעיצוב חלל המטבח ישנן כמה צורות מקובלות כמו מטבח בצורת "ח", מטבח "קו", מטבח "אי", מטבח בצורת "ר" ומטבח בצורת "מ".
תכנון וארגון המטבח - מומחי חברת Blum צפו בתהליכי העבודה במטבחים רבים ופיתחו את תפיסת העולם למטבח המושלם, אותה כינו בשם דינמיק ספייס (DYNAMIC SPACE).
מה הם עקרונות השיטה?
1.
שטף עבודה נוח - חשיבה על הפעולות שלכם במטבח בעת תכנון המטבח תקל עליכם ותאפשר לכם לקבל מטבח מאורגן ומסודר היטב שיחסוך לכם זמן רב ואנרגיה.
2.
תנועה איכותית - גורמי המפתח למטבח שימושי: ריהוט שנפתח בצורה קלה, נוחה וחלקה וללא מאמץ, גם כאשר הוא עמוס וממדיו גדולים.
3.
מרחב אופטימלי - אף פעם אין מספיק מקומות אחסון במטבח. רעיונות חדשים יוצרים מקומות אחסון חדשים ללא שינוי גודלו של המטבח.
תכנון המטבח לפי איזורים יסייע בשטף עבודה נוח. צילום: בלורן
כיצד יוצרים שטף עבודה נוח? תכנון המטבח לפי איזורים
בשימוש במטבח יעיל ישנם 5 סוגי פעילות עיקריים. מומחי Blum ארגנו את המטבח כך שלכל סוג פעילות ישנו אזור מותאם ובו כל הציוד הנחוץ המיועד לפעילות זו. תכנון לפי 5 האיזורים מאפשר עבודה יעילה וממוקדת יותר במטבח, ללא "ריצות" מיותרות. שטף העבודה נוח יותר ומהיר ובכך מקל על הפעילות היומיומית וחוסך זמן יקר.
מה נאחסן ונמקם בכל איזור?
איזור אחסון המזון - מקרר והמקפיא, קפה ותה, אורז ופסטה, קטניות, לחם ובקבוקי שתיה, שימורים וצנצנות, אריזות פתוחות, אוכל לתינוקות, חטיפים.
איזור אחסון הכלים - כוסות שתיה, סכו"ם, מפיות נייר, צלחות, מצנם, טוסטר, קומקום, כלי הגשה, סרוויסים, שונות, מיכלי אחסון מפלסטיק.
איזור הניקיון - כיור, מדיח כלים, פחי אשפה, חומרי ניקוי, מגבות, שואב אבק ויעה, מזון לחיות, מסנן לטיהור מים, טוחן אשפה.
איזור ההכנה - כלי המטבח המקצועיים, סכיני מטבח, פותחן, מיקסר ובלנדר, ניילון נצמד, נייר סופר, מעבד מזון, משקל, תבלינים, שמנים ורטבים, שקיות אוכל, מצרכים בשימוש שאריזתם פתוחה, וקרש חיתוך.
איזור הבישול והאפייה - תנור, כיריים, קולט אדים, מיקרוגל, ספרי בישול, כלי בישול, סירים ומחבתות, מוצרי אפיה, כפפות, נייר כסף.
תכנון נכון ימנע אכזבות בהמשך הדרך: מטבח של בלורן. צילום: יח'צ
אנחנו בבלורן מודעים לכך שלכל אדם יש צרכים ייחודיים ואורח חיים שונה, לכן נשמח לייעץ ולעזור לכם במרכזי המידע והתצוגה שלנו באופן אישי. כמו כן, אתם מוזמנים להיכנס לאתר בלורן ולקבוע בקלות פגישת הדרכה עם מומחה מטעם Blum, ללא תשלום. לקביעת מועד הדרכה לחצו כאן.
תנועה איכותית במטבח והתאמתו לצרכים האישיים, היא חיונית לעבודה נוחה ומהנה. האם ידעתם, לדוגמה, שיש הבדל בסידור המטבח בין ימניים לשמאליים? על כך
בכתבה הבאה בסדרה.
ליצירת קשר עם חברת בלורן חייגו: 053-9349106
או השאירו פרטים בטופס יצירת הקשר בקישור הבא >>
תגובות לכתבה