תודה!
הרשמתך נקלטה בהצלחה!
חשוב שביום התקנת המטבח תהיה נוכחות מפקחת, "כדי לוודא שאין טעויות במידות המטבח ובחומרים ממנו הוא עשוי ובמידה ויש, לא לקבל את המטבח", מסביר מפקח הבניה יאיר גולן.
במידה ושיפוץ המטבח הוא חלק משיפוץ כולל ולצורך כך שכרתם את שירותיו של מפקח בניה או מלווה פרויקטים, זה מתפקידו לעשות זאת. במידה ולא, על המשפץ להיות במקום בעצמו ולהקפיד על הפרטים.
אבי אור, בעליה של חברת בניה "שילהב 3000", ממליץ "לוודא שכל ההכנות בוצעו בהתאם לתוכניות, ולא באותו יום אלא כמה ימים לפני כן, כך שאם צריך לתקן יהיה זמן לעשות זאת". הוא מוסיף ואומר כי חשוב לתאם בין מועד האספקה לבין הקבלן, כך שהמטבח יהיה מוכן להתקנה. בנוסף, כאשר מגיע שלב ההתקנה חשוב שבמקום יהיו כל מוצרי החשמל כדי לוודא שהם נכנסים בדיוק למקומם.
חשוב לדעת את סדר הפעולות בהרכבת המטבח. ראשון מגיע איש המטבחים ומתקין את המטבח, ואחריו מגיע האיש האחראי על המשטח, מודד ויוצא לחתוך את המטבח בהתאם למידות. "לכן אי אפשר להרכיב
ארונות מטבח ומשטח למטבח באותו היום", אומרת אדריכלית הפנים יפעת שוחט. "לרוב עובר שבוע בין התקנת המטבח להתקנת המשטח".
האדריכל דרור ברדה מוסיף כי בתהליך הרכבת המטבח יש פרטים קטנים שחשוב להתייחס אליהם ולכלול אותם בתוכנית, מאחר והם דורשים זמן. לדוגמא, מדיח כלים. "אם מעבירים מדיח כלים מבית לבית, בדרך כלל צריך להחליף לו את החזית ולהתאים אותה למטבח החדש. זה דורש תיאום בין בעלי מקצוע, ואם אין מפקח עבודה זה גוזל זמן".
לסיכום, מומלץ להתכונן היטב ליום התקנת המטבח, לוודא כי כל בעלי המקצוע הנדרשים מוכנים ומודעים ללוח הזמנים, וכמובן חשוב להקפיד לבדוק שכל הפרטים מתבצעים לשביעות רצונכם עם הרכבתו.
הירשמו עכשיו בחינם להדרכה הקרובה בנושא תכנון פנים המטבחיש לכם שאלה? כתבו לנו בפורום מטבחיםהיכנסו לגלריית תמונות מטבחים של אתר הדירה לקבל השראה
תגובות לכתבה