תודה!
הרשמתך נקלטה בהצלחה!
אומרים שהזבל של מישהו אחד הוא האוצר של מישהו אחר, אולם לפעמים כדי לזהות את אותו אוצר צריך עין מקצועית עם הרבה חזון ויצירתיות. אפרת אור, בעלת העסק "גלגול חוזר", לשיפוץ, שחזור וצביעה אומנותית של רהיטים כבר מנוסה באיתור אותם אוצרות והפעם היא מראה לכם איך להפוך חלון ישן שפורק מדירה ישנה שעברה שיפוץ למראה מעוצבת שיכולה לשמש גם כמתקן לתליית מפתחות וגם כמתלה לתכשיטים.
עשו זאת בעצמכם
> הסרת הידית והזכוכית- כהכנה לצביעה יש להסיר בשלב ראשון את הידית של החלון באמצעות מברג וכן את הזכוכית שלרוב מחוברת עם חומר סיליקוני אותו ניתן להסיר באמצעות סכין חיתוך. את המסמרים קטנים המקבעים את הזכוכית יש להשאיר על החלון כדי שיהיה ניתן לחבר בעזרתם את הראי לאחר מכן.
> שיוף החלון-חלונות ישנים מסוג זה לרוב יהיו צבועים בכמה שכבות ויסבלו מסדקים וקילופים. לכן שיוף מאסיבי באמצעות משייפת או נייר שיוף גס הוא חיוני מאוד כשהמטרה היא לא לקלף את כל שכבות הצבע הישנות או להחליק אותן לקראת הצביעה. בסיום השיוף יש לנקות את החלון במטלית לחה כדי להסיר את כל האבק והלכלוך.
> מריחת פריימר- פריימר הינו חומר המקשר בין העץ לצבע הסופי, הוא מכסה כתמים ומונע מן הצבע הסופי להספג בעץ ובכך חוסך לא מעט צבע.
מומלץ להעביר את הפריימר לכלי אחר לפני הצביעה ולהשתמש גם במברשת וגם ברולר כדי להגיע לצביעה אחידה וחלקה יותר. בתום הצביעה יש להמתין לייבוש מוחלט לפני המעבר לשלב הבא.
> יצירת מראה מיושן- כדי להעניק לחלון מראה מיושן ועתיק יש להשתמש בטכניקת הדיסטרסינג. בטכניקה זו, צובעים בצבע כהה או בהיר את הפינות או המקומות אותם נרצה לחשוף כשרצוי מאוד שהשכבה תהיה דקה ככל האפשר כדי שלא ייווצרו "מדרגות" של צבע לאחר מכן.
לאחר התייבשות הצבע הכהה יש למרוח עליו שעווה של נר (כל נר סטנדרטי יעשה את העבודה) על ידי שפשוף של הנר בעץ ולאחר מכן לנקות את החלון מכל עודפי השעווה. השעווה למעשה מהווה שכבת הפרדה בין הצבע החום לצבע העליון ומקלה על השיוף בשלב מאוחר יותר.
> צביעת החלון- יש לצבוע את החלון בשתי שכבות של צבע כשבין כל שכבה לשכבה יש להמתין לייבוש מוחלט. יש לבחור בצבע המיועד לעץ ואין זה משנה אם הוא על בסיס שמן או מים. באופן כללי, צבע על בסיס שמן הוא עמיד יותר, אך יחד עם זאת הוא מכיל חומרים רעילים עם ריח חריף ובנוסף קשה יותר לנקות אותו מן המברשת או מכלי העבודה האחרים. לצבע על בסיס מים גימור טוב יותר והוא ניתן לניקוי יותר בקלות.
> חשיפת הצבע הכהה- לאחר ייבוש הצבע הסופי, מגיעים לשלב בו החלון מקבל את המראה העתיק והמיושן שלו. מראה זה מתקבל על ידי שיוף בנייר זכוכית של כל המקומות בהם נצבע הצבע הכהה. הפעולה צריכה להיעשות בצורה עדינה תוך הקפדה שרק הצבע הסופי ישוייף.
> עיצוב עם שבלונה- כדי להוסיף איזשהו טאצ´ עיצובי לחלון, ניתן להשתמש בשבלונה אותה אפשר ליצור מכל שקף או צילון רנטגן ישן ולחתוך על ידי סכין חיתוך את הצורה אותה אנחנו רוצים להטביע. את השקף נדביק על החלון עם נייר דבק, כדי שלא יזוז, ועם ספוג הטבול במעט מאוד צבע נטפח טפיחות קלות על השבלונה.
> מריחת לכה- כמו בצבע, גם ללכה ישנם סוגים שונים, חלקם על בסיס שמן וחלקם על בסיס מים, כמו כן ישנן דרגות ברק שונות ובחירה של כל אחת מהן תלויה במראה שאתם רוצים להשיג. המטרה העיקרית של מריחת הלכה היא בשמירה על הצבע מפני קילוף ושחיקה ולכן חשוב להקפיד לצבוע את החלון מכל צדדיו באופן אחיד וחלק.
> החזרת הידית והתקנת ווים לתלייה- לאחר ייבוש מוחלט של הלכה נחזיר את ידית החלון למקומה כדי לתת לו מראה של חלון אמיתי ולא של מסגרת עץ פשוטה. כמו כן כדי לשלב בו אלמנט יותר פרקטי נקדח חורים קטנים ולתוכם נבריג ווים קטנים אשר נצבעו מראש בצבע הסופי של החלון אשר ישמשו לתלייה של מפתחות או של תכשיטים. ווים לתלייה נתקין גם בחלק האחורי של החלון באמצעותן נוכל לתלות אותו על הקיר.
> התקנת המראה- השלב הסופי של שדרוג החלון הוא התקנת המראה אשר הוזמנה מראש אצל זגג במידות המדויקות של החלון. נניח אותה במקום הזכוכית אשר הוצאנו ונקבע אותה על ידי המסמרים. למראה נקי יותר, ישנה אפשרות לכסות אותה בקרטון ביצוע.
אוהבים לאסוף מציאות ולחדש עתיקות? - לחצו כאן
תגובות לכתבה