אין שום דבר שדומה לתחושה הנעימה של בית מחומם היטב בערב חורפי, אך יחד עם זאת חשוב לדעת כי צריכת חשמל המתבצעת ללא תכנון ובקרה, עלולה לעלות לכם ביוקר. ריכזנו עבורכם את כל הדרכים לחסוך בחשמל בחורף.
הדרך הטובה ביותר לחמם את הבית היא בעזרת מזגנים בעלי דירוג אנרגטי גבוה, המחממים ביעילות רבה וחוסכים בעלויות החשמל. עלות הקנייה וההתקנה אמנם גבוהות יותר ביחס לאמצעי החימום האחרים, אך הם בטוחים לשימוש ומפזרים את החום בצורה מהירה ויעילה.
אם אין לכם מזגן, העדיפו מכשירים תרמוסטטיים כמו מפזרי חום, תנורים קורנים, רדיאטורים או קונווקטורים. בדקו באמצעות מד חום את הטמפרטורה בחדר, התלבשו בהתאם וכוונו את התרמוסטט של מכשירי החימום כך שהטמפרטורה בחדר תעמוד על 20 מעלות. דעו כי כל מעלה נוספת תגדיל את הצריכה בחשמל בכ-5%.
חשוב להקפיד על אוורור של חדרי הבית במהלך היום כאשר מכשירי החשמל מכובים, ועל סגירת החלונות והדלתות בעת הפעלתם, הן על מנת להגביר את יעילות החימום והן על מנת לחסוך בהוצאות.
בנוסף, חממו רק את החדרים בהם אתם שוהים זמן ממושך וסגרו את דלתות החדרים שלא נמצאים בשימוש.
ניתן לבדוק את צריכת החשמל האישית שלכם באמצעות מחשבוני הצריכה והעומס של חברת החשמל וכך ליצור חיסכון בחשמל המותאם להרגלים ולצרכים שלכם.
האירופאים מוותרים על מקלחת יומית, אבל בישראל מנהג הרחצה הקבועה עדיין נשמר, גם בימי החורף, לכן חשוב להקפיד על שימוש נכון בדוד המים כדי ליהנות מחיסכון בחשמל.
כאשר אתם מחממים את המים בדוד, עשו זאת בסמיכות למועד השימוש במים החמים ולא מראש.
רצוי להתקין טיימר לדוד בעזרת חשמלאי מוסמך, וכך להבטיח אספקה של מים חמים בזמן קבוע מראש, גם אם יצאתם מהבית או שכחתם להפעיל את הדוד.
חשוב לרכוש דוד מים שתואם את הצרכים המשפחתיים שלכם.
כוונו את התרמוסטט של הדוד ל-60 מעלות ולא יותר, בעזרת טכנאי דודי שמש מוסמך.
גם הקפדה על תחזוקה ונקיון של דוד השמש, והסרה של האבנית שהצטברה בצנרת המים, יסייעו לכם בחיסכון על הוצאות החשמל.
בימי החורף הימים מתקצרים והערב יורד מוקדם, משום כך חשוב במיוחד להכיר את הדרכים לבצע חיסכון בחשמל לצרכי תאורת הבית.
לא תאמינו כמה פשוט לחסוך בחשמל, אם מקפידים על כיבוי אורות וגופי תאורה בכל יציאה מהחדר או מהבית.
רצוי להחליף את כל נורות הליבון וההלוגנים בבית בנורות חסכוניות בחשמל, כלומר בנורות פלורוסנטיות קומפקטיות או בנורות לד שאורך החיים שלהן גדול פי 8 ויותר, והשימוש בהן יתרום גם לכיס שלכם וגם לאיכות הסביבה.
במקום מתגים סטנדרטיים רצוי להתקין דימרים (עמעמים) לנורות ההלוגן, בעזרת חשמלאי מוסמך.
כמו כן, ניקיון קבוע של החלונות יאפשר לאור השמש לחדור אל חלל הבית במלואו במשך היום ויפחית את צריכת החשמל.
כמה פעמים התלבטתם האם להפעיל מדיח חצי ריק, מכונת כביסה לא לגמרי מלאה או מייבש כביסה עם פריטים בודדים, או להמתין שיתמלאו? מהיום נגמרה ההתלבטות: דעו כי הפעלת המכשירים הללו בקיבולת מלאה חוסכת לכם כ30-45% בצריכת החשמל!
במידה ואין לכם אפשרות להמתין למילוי המכונה, העדיפו הפעלה של תוכניות חסכוניות המותאמות לכמויות קטנות של כביסה.
בחרו במהירות הסחיטה המקסימלית בהתאם לסוג הכביסה שלכם, וכך תחסכו גם בצריכת החשמל של המייבש.
רצוי לכבות את המכשירים האלקטרוניים בבית בסיום עבודתם, או לבחור במצב "הכן", כלומר stand by.
יש להפעיל את הפונקציה לחיסכון באנרגיה של המחשב האישי בבית, לכבות את המחשב בסיום העבודה או לקראת הלילה ולכבות את המסך בכל הפסקה ממושכת בעבודת המחשב.
לא לשכוח לכבות את כל מכשירי החימום, התאורה והמחשוב כאשר אתם יוצאים מהבית לזמן ארוך.
חיבור של מספר מכשירי חשמל עם הספקים גבוהים בו זמנית (כמו הפעלה של מזגן, מדיח ומכונת כביסה באותו הזמן), עלול לשתק את מערכת החשמל הביתית שלכם, לכן השתדלו להפריד את הפעלת המכשירים ולפזרה על פני היממה.
תגובות לכתבה