תודה!
הרשמתך נקלטה בהצלחה!
לפני הכנת תוכנית חשמל, רצוי להכין תוכנית אדריכלית מפורטת בה מצויין מיקומם של כל נקודות החשמל בבית (שקעים, מפסקים, נקודות תאורה ומכשירי חשמל), בהתאם לצרכיכם ולדרישותיכם היום ובעתיד. כמובן שאם יש לכם ארכיטקט או מעצב פנים, נושא זה הוא באחריותו, אך עם זאת - חשוב לזכור כי התוכנית שמכין הארכיטקט אינה תוכנית חשמל מקצועית מחייבת ואינה כוללת את ההיבט החשמלי של התכנון; חלוקה למעגלים, סוגי חוטים ומפסקים, לוח החשמל וכו´. ניתן לומר כי תוכניתו של הארכיטקט משקפת את מה שנמצא על פני השטח, בעוד שהתוכנית של החשמלאי מתייחסת גם למה שנמצא בתוך הקירות.
רצוי להכין תוכנית אדריכלית מפורטת עם מיקום נקודות החשמל בבית, (צילום: אילוסטרציה)
לאחר קבלת התוכנית מהארכיטקט, יש להעביר אותה לידי חשמלאי מורשה כדי שיחווה את דעתו ויכין לפיה תוכנית חשמל, העומדת בדרישות תקנות החשמל. במקרים שבהם נדרשת הגשת תוכנית לאישור חברת החשמל, החשמלאי חייב לחתום על תוכנית החשמל, תוך ציון פרטיו.
מה צריכה לכלול תוכנית החשמל?
> תוכנית מפורטת של מערכת החשמל הביתית, מציינת את כל האביזרים והמכשירים ושיוכם למעגלי החשמל השונים. בתוכנית יופיע מקרא אשר יבהיר את מהות הסימנים החשמליים המופיעים בתוכנית.
> תוכנית של לוח/לוחות החשמל הכוללת את סימון מקור ההארקה.
> סימון תוואי של הכבלים המותקנים באדמה.
> סימון תוואי של צנרת החשמל (לא חובה).
תוכנית מערכת החשמל הביתית מציינת את כל האביזרים ושיוכם למעגלי החשמל השונים, מוליכי נחושת מבודדים, (צילום: חברת החשמל) לאחר סיום העבודות, שמרו את תוכנית החשמל במקום בטוח. אם בעתיד תרצו לבצע שינויים במערכת החשמל או במבנה הדירה, התוכנית תעזור לחשמלאי או לקבלן לדעת היכן טמונה צנרת החשמל ותחסוך לכם תקלות והוצאות.
לכתבות נוספות בנושא תכנון וצריכת החשמל - לחצו כאן
תגובות לכתבה