תודה!
הרשמתך נקלטה בהצלחה!
"פינת האוכל הינה כאמור חלק מהחלל הביתי, ולכן גם ההתייחסות אליה צריכה להיות כחלק ממכלול המעוצב בסגנון ובקו תואמים", מסביר מעצב הרהיטים
יפרח בן צבי. "השולחן, הכיסאות, שידות האירוח והתאורה- כל אחד מהם הוא רהיט בפני עצמו, אך בין כולם יש חיבור עיצובי הרמוני. חשוב לראות כיצד כל הרהיטים בפינת האוכל מתחברים ומשלימים זה את זה ואינם מתנגשים. השאיפה היא ליצור שילוב של רהיטים, שהחיבור ביניהם יוצר יחידה אחת הומוגנית, אחידה והרמונית. שולחן האוכל, כאמור, הינו הרהיט המרכזי בפינת האוכל והוא למעשה מכתיב את האווירה בחלל זה, ומכיוון שמדובר ברהיט דומיננטי, כדאי לעצב אותו כך שיהיה בעל נוכחות בעל מירה מנותית". "בבואנו לבחור שולחן, חשוב מאד להתייחס לגודל החלל, בו יוצב השולחן בכל ימות השנה", מייעץ גדעון בק מנכ"ל חברת Milano bedding."אם יש מקום בחדר, מומלץ לבחור בשולחן רחב יותר, כדי שניתן יהיה להושיב סביבו בנוחות מספר גדול יותר של אורחים".
כדי לחשב את אורך השולחן הדרוש לכם לאירוח קחו בחשבון את מספר הסועדים הקבוע, התחשיב הוא 60-55 ס"מ לאדם. המרחק בין השולחן לקירות סביבו יהיה לפחות 80 ס"מ, כדי שהישיבה תהיה נוחה".
"
שולחן אוכל צריך להיות בגודל ובהתאמה נכונה לממדי הבית ולחלל בו הוא מוצב", אומרת אדריכלית הפנים יפעת שוחט. "את שולחן פינת האוכל חשוב לעצב כך שיתאים גם לארוחות המשפחתיות היומיומיות, וגם לארוחות החגיגיות בהן משתתפים אורחים רבים. אם בעלי הבית נוהגים לארח באופן קבוע מספר גדול של משתתפים, רצוי לשקול קניית שולחן גדול יותר או שולחן אשר ניתן להרחיבו בעזרת תוספים".
במגמת התרחבות
"ההמלצה במרבית המקרים היא לרכוש שולחן בעל אפשרות הרחבה" אומר בן צבי. "ישנם כמה פתרונות להרחבת השולחן ופתרונות אלו ישפיעו על העיצוב של השולחן. הפתרון הקלאסי הוא פלטת הרחבה לשולחן. במקרה כזה, השולחן יהיה עשוי מחומר אטום, לרוב עץ, כך שלא יראו את החיבורים ואת מסילות ההרחבה בתחתית השולחן. פתרון נוסף הוא יצירת שולחן נוסף, קטן יותר באורכו משולחן האירוח, אך זהה לו בגובה, ברוחב ובעיצוב. שולחן זה יכול לשמש כשולחן אוכל משפחתי במטבח או במרפסת. וכשמארחים, מצרפים את שני השולחנות יחד. פתרון עיצובי כזה מעניק בנוסף לפתרון הפונקציונאלי גם היבט עיצובי שמאחד את החלל הביתי".
מלבני, מרובע או עגול?
צורת שולחן פינת האוכל הנפוצה ביותר, הינה כידוע הצורה המלבנית, המותאמת לחלל ברוב הדירות והבתים בישראל. המידה הסטנדרטית הינה באורך 180 ס"מ על רוחב 100 ס"מ. שולחן נוסף הינו השולחן המרובע, שיוצר אווירה אינטימית ומאפשר קשר עין בין הסועדים, אולם חסרונו הוא בכך שהוא תופס יותר מקום ביחס למספר הסועדים.
שולחן נוסף הינו השולחן העגול, שאף הוא יוצר אווירה של קירבה וחמימות בין הסועדים.
שולחן עגול, על אף האשליה האופטית תופס יותר מקום משולחן מרובע, ואינו מתאים לחללים קטנים ויש להתחשב בעובדה זו לפני הקנייה.
"המגמה המובילה כיום בעיצוב שולחנות אוכל, כתחליף לראנרים ולמפות המוכרים, היא שילוב של האלמנט הקישוטי בתוך עיצוב השולחן" מוסיף בן צבי. "על ידי שילוב של אלמנטים עיצוביים-אמנותיים בגוף השולחן, הוא מהווה לא רק רהיט שימושי הכרחי, אלא גם פריט אמנותי המשתלב ומוסיף לעיצוב של הבית".
שידת אירוח
אביזר ריהוט נוסף, אותו כדאי לצרף לפינת האוכל הינו שידת אירוח, בה מאחסנים את כל כלי האירוח על מנת להקל על המארח. למיקום שידת האירוח השפעה רבה על עיצוב פינת האוכל, לכן חשוב לקבוע את מיקומה כבר בשלב תכנון החלל.
שידת האירוח צריכה להיות קרובה לשולחן האוכל, כדי שיהיה קל להעביר את הכלים ממנה אל שולחן האוכל, ויש לוודא שתהיה אליה נגישות קלה גם כשפינת האוכל מלאה בסועדים. תכנון והחלטה על גודלה של השידה, תלוי בדפוסי האירוח של המשפחה. משפחה שנוהגת לארח הרבה תאחסן בשידת האירוח מספר רב של כלים.
פינת האוכל הנפוצה ביותר הינה בצורה המלבנית, פינת אוכל בעיצוב אדריכלית הפנים הילית קרש
רוצים עוד טיפים לבחירת כיסאות לפינת אוכל? היכנסו לכאן
תגובות לכתבה