תודה!
הרשמתך נקלטה בהצלחה!
בזמנים של היום, כשרצים מעיסוק אחד למשנהו ומגניבים שלוק מהקפה בדרך החוצה, קשה קצת לדמיין את המשמעות של פינת אוכל בבית. בחגים, כשהמשפחה מתכנסת, קל יותר לראות את יתרונותיה ולהבין כמה היא נחוצה. אולם פינת האוכל לא חייבת להיות הכבשה השחורה של הבית, אלא יכולה לתרום באופן משמעותי לעיצוב הפנים תוך התאמתה לצרכי בני הבית ולנתונים הקיימים בחלל.
אז היכן תמקמו את פינת האוכל? פינת אוכל בבית פרטי בעיצוב ליאת הראל
אחד האתגרים באיזור זה של הבית, הוא היכולת להצליח לשלב את הפינה כחלק מהחלל ומהעיצוב הכולל מחד, אך גם ליצור בה אווירה אינטימית וייחודית מנגד. לשם כך, ערכנו קצת סדר בשיקולים וברעיונות לפינה זו, שיכולים להקל עליכם את המלאכה.
צפוף פה, צפוף
לפני שמתחילים בכלל לחשוב על הפן העיצובי, כדאי לקחת בחשבון כמה מרכיבים שיקלו על הבחירה בפינה מתאימה. ראשית, רצוי למדוד את השטח המיועד לפינה ולחשוב על כמות הסועדים שיסבו לשולחן בימים רגילים. אם מדובר בחלל קטן, כדאי לשקול שילוב של שולחן נפתח, אשר יוכל לשרת אתכם במקרים בהם מגיעים אורחים לביקור. נתון נוסף שחשוב לחשוב עליו מבעוד מועד הוא כמות הילדים שתשב לצד השולחן ויכולה להשפיע על בחירת החומר, הגימור וגודל השולחן. אחת הבעיות הנפוצות שנתקלים בהן היא צפיפות סביב שולחן זה, אותה אפשר למנוע על ידי חישוב של כ-60 ס"מ לכל סועד.
כדאי לשים לב למרחק סביר מהקיר. פינת אוכל בעיצוב טלי מאיר פיק. צילום: עוזי פורת בהקשר זה, כדאי לזכור להשאיר מספיק מרווח לקימה מהשולחן, זאת במידה והשולחן ממוקם סמוך לקיר. המרווח המומלץ אשר יאפשר לקום בקלות ובנוחיות הוא 80 ס"מ מהקיר. חשוב גם לדאוג לתאורה מספקת עבור הפינה, בין אם גופי תאורה צמודי תקרה, נברשת מהודרת תלויה או כל אפשרות מתאימה אחרת.
לפינת האוכל מומלץ לבחור גוף תאורה מעניין. פינת אוכל בעיצוב חלי שפירא איפה הסרוויסים של דודה שרה?
שיקול נוסף שחשוב להכניס לתמונה קשור לאחסון הכלים המשמשים אתכם לסעודה. במקרים בהם יש נטייה לאירוח תדיר ולארוחות חגיגיות סביב שולחן האוכל, כדאי לחשוב על אחסון נגיש ונוח לכלים, שיהפוך את ענייני ארגון השולחן לקלים וזריזים. האחסון יכול להיות סמוי מן העין, על ידי בחירה בארונות ללא ידיות אשר נטמעים בחלל, או לחלופין, דווקא אחסון פתוח או משולב זכוכית המשתמש בכלים כחלק מתפאורת החדר ומציג אותם לראווה. במידה ויש ילדים בבית, חשוב לקחת בחשבון גם את השיקול הבטיחותי ולדאוג כי הכלים יהיו במקום גבוה וסגור, שאינו נגיש לקטנטנים.
ומה עם העיצוב?
בפן העיצובי, כדאי לחשוב מבעוד מועד על התפקיד של פינת האוכל ביחס אל החלל. אם רוצים שהפינה תהווה חלק בלתי נפרד והרמוני, כדאי לבחור בגוונים וחומרים הממשיכים את הקו העיצובי הכללי של הבית. חלל בעיצוב כפרי למשל, ישמח לפינת אוכל מעץ מלא, אשר משדרת את אותה כפריות נעימה.
עגולה או מלבנית? ובאילו צבעים? פינת אוכל בעיצוב ליז זומר אם החלל מעוצב בסגנון מודרני, בקווים גיאומטריים וזויתיים, ניתן לשלב שולחן מלבני בגוון נקי אשר ממשיך את אווירה זו. חשוב גם לשים לב כי הכסאות וגופי התאורה המשלימים את המראה של פינת האוכל תואמים לבחירת השולחן או דווקא מנוגדים לו במכוון, הכל בהתאם לרצונכם. אפשרות מעניינת נוספת, היא דווקא לאפיין את פינת האוכל בעיצוב שונה, אשר שובר את הקו הכללי שבבית. את הייחודיות הזו ניתן לבטא בעזרת בחירות בחומרים אחרים או בצורניות חדשנית הפורצת את גבולות הסגנון בחדר. במידה והפינה הינה חלק מתוך חלל פתוח, כפי שנהוג ברבים מהבתים המעוצבים כיום, כדאי לחשוב גם על האופן בו ניתן להגדיר את גבולותיה של הפינה באופן זורם והרמוני. לצורך כך, ניתן לשלב טקסטיל כלשהו, כמו שטיח המגדיר אותה, או להשתמש בתאורה כאלמנט תוחם.
רעיונות לשדרוג פינת האוכל
את פינת האוכל ניתן לשדרג בעזרת שילוב של אביזרים נלווים, התורמים למראה עשיר יותר כמו אגרטל על השולחן, תמונה בקיר הסמוך אליה או עציץ שישתלב לצידה. במידה והפינה ממוקמת בסמוך לקיר בחלל, ואתם מעוניינים לתת דרור לפן העיצובי שלה, ניתן להחליט כי הקיר כולו יקבל תפנית עיצובית ויודגש בחלל.
כיצד לשדרג את האיזור סביב פינת האוכל? פינת אוכל בעיצוב סטודיו פרטים. צילום: לינור קמפאנו האפשרויות הן מגוונות החל מצביעתו בצבע בולט, דרך הפיכתו לקיר בריקים מעניין, הדבקת טפט מעוצב או אפילו שילוב של נישת גבס. במקרים בהם אתם מחפשים לאפשר תחושת חלל רחבה יותר, אפשר לשלב מראות המגדילות את תחושת החלל ומאפשרות לשמור על קשר עין במרחב.
רוצים לראות עוד? לגלריית השראה של פינות אוכל לחצו כאןרוצים לקרוא עוד? לכתבות נוספות לחצו כאן
תגובות לכתבה