חג הפסח מסמל עבורנו תקופה של התחדשות, בעיקר בכל הנוגע לבית ולעיצוב שלו. יותר אנשים צובעים את הבית, מחליפים את הריהוט, ובמקרים הקיצוניים יותר עושים שיפוץ מאסיבי ויסודי בכל הבית.
ההיגיון אומר שאם זו המציאות, הרי שבתקופה זו יעלו הביקושים לשיפוצים ובהתאם יעלו גם המחירים, אך מתברר שהתמונה אינה חד משמעית.
עלייה של 25% במחירי עבודות הצבע
"לקראת החג ניתן לראות ביקושים רבים לשיפוץ עם עלייה ממוצעת של 15% במחירים", טוען ערן סיב, יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים בישראל, "עיקר הביקושים הם בתחום הצבע והם עולים בתקופה זו ב-25% בממוצע.
באופן כללי, תקופות השיא של שיפוצים הן לפני החגים ובמהלך החופש הגדול, לכן מי שבאמת רוצה לחסוך כסף עדיף שידחה את השיפוץ לתקופת החורף שהיא לרוב שקטה יותר, הביקוש יותר נמוך ובהתאם גם המחירים יורדים. לא פעם שמעתי על קבלנים שמוצאים את עצמם בלי עבודה בתקופה הזאת וכדי לשמור על הצוות שלהם עובדים במחירי עלות. זו ללא ספק התקופה למצוא מציאות".
שיפוץ לכל המרבה במחיר
גם ערן כהן בעליה של חברת "קו הגבס", מסכים ואומר כי ניתן לראות בתקופה זו של השנה עלייה משמעותית בביקושים.
"כשהביקוש עולה ואתה לא יכול לספק אותו, אתה מעלה את המחירים כדי לא להגיד לא", מתאר כהן את המתרחש בענף. "במצב כזה יש עבודה עם מחיר גבוה יותר, ואתה מוותר על מישהו עם מחיר נמוך יותר". בפועל, הוא אומר, אין סיבה להעלאת מחירים, אם כי אלו עולים להערכתו ב-20-30% בהשוואה לשאר השנה.
אולם אם נסתכל בראייה רחבה יותר ונשווה את המחירים לאורך כל השנה נראה כי הפערים המשמעותיים אינם נובעים מן העלייה הגדולה לפני החג, אלא דווקא מן הירידה הגדולה במהלך החורף.
פול סמילנסקי, קבלן שיפוצים ובעליה של חברת "
פול דקור", טוען כי בתקופת החורף, שזו התקופה הדלילה יותר בענף השיפוצים, יזדרזו השיפוצניקים להציע הנחות על המחיר הקבוע, כדי לסגור עסקאות ובתקופה שלפני החג, אמנם המחיר על פניו נראה גבוה יותר אך למעשה הוא רק חוזר למצבו הרגיל.
לחכות לחורף?
אז האם כדאי להקדים את השיפוצים לחורף או לדחותם לאחר החג? התשובה תלויה בעיקר בתקציב שלכם ובסוג השיפוץ.
"ישראלים מאוד אוהבים להשוויץ בבית שלהם בייחוד אם הם מארחים בחג", טוען ערן סיב, "לכן עיקר השיפוצים בתקופה זו מתמקדים בצבע, בדקורציות כמו טפטים ובריקים או בבניות בגבס. שיפוצים מסוג זה אינם כרוכים בהשקעה כספית גדולה מידי והאפקט שלהם הוא מאוד גדול. במטבחים למשל, ישנה מגמה להחליף את חזיתות הארונות, עניין הכרוך בהשקעה של 20 אלף ₪ בממוצע ולמעשה מעניקה מראה של מטבח חדש לחלוטין".
אז בעיני סיב, הדילמה האם להמתין עם עבודות השיפוץ תלויה בעיקר בתקציב שלכם וברצון לחסוך קצת כסף, אך בעיני מתקין הגבס, ערן כהן, לסוג השיפוץ גם יש השפעה על תזמון הביצוע שלו. "אם מדובר בצביעה של קיר חיצוני למשל, עלולות להיווצר בעיות אם עושים זאת בתקופה גשומה", טוען כהן, "אבל אסור לשכוח כי החורף הישראלי לרוב אינו מהווה מכשלה של ממש. אם יודעים מראש כי עומדים להיות 3-4 ימים לא גשומים, אפשר להספיק לעשות את המסה הגדולה יותר של השיפוץ".
אם אתם מצפים לירידת מחירים בתקופת החורף בגלל שאולי חומרי הגלם זולים יותר, אין לנו בשורות טובות. אמנם, חומרים לצביעה הבית זולים ב-20% עד 25% מאשר בשאר השנה, אך מחירי השיפוצים שמציעים קבלני השיפוצים אינם יורדים, אלא להיפך.
כמה זה יעלה לכם?
אז אילו שיפוצים הם הפופולאריים ביותר בתקופה זו?, כמה נשלם עבורם אם נשכור קבלן שיפוצים וכמה נשלם אם נעשה אותם לבד?
*צביעה- צביעה של חדר, כולל תקרה, עולה כ-1,000 ₪, וצביעת הסלון בין 2000 ל-3000 ₪. צביעה של בית בן 4 חדרים כולל התקרה וקיר דקורטיבי אחד או שניים תעלה בין 5000 ל-7000 ₪. תבחרו לצבוע את הדירה לבדכם, עלות הצבע של נירלט או טמבור היא בין 560 ל-1,200 ₪.
* צביעה דקורטיבית- צביעת קיר דקורטיבי אחד עולה בין 2000 ל-4000 ₪. רכישת הצבע לצביעה עצמית תעלה בין 110 ₪ ל-380 ₪, תלוי בסוג האפקט.
* צביעת דלת- צביעה של דלת ומשקוף על ידי קבלן עולה כ-350 ₪ ובין 70 ל-95 ₪ אם תעשו זאת בעצמכם.
* צביעת מעקה- צביעה של מעקה בבית עולה בין 50 ל-70 ₪ למטר כשצביעה באופן עצמאי תעלה לכם בין 12.5 ל-30 ₪ למטר.
* צביעה חיצונית- אם תרצו לצבוע את החלק החיצוני של הבית, תשלמו כ-80 ₪ למ"ר על צביעה עם סופר גמיש, ועד 160 ₪ אם מדובר בשליכט דקורטיבי. אם תבצעו את העבודה בעצמכם, מחירי החומרים יעלו לכם בין 13 ל-28 ₪ למ"ר. אם הקבלן יזדקק לפיגום, תשלמו בנוסף 700-800 ₪ ליום עבורו. צביעת ארגזי הרוח תעלה בין 50 ל-70 ₪, ואם תעשו זאת בעצמכם בין 30 ל-70 ₪.
*
תאורה- רוב האנשים משקיעים בגופי תאורה חדשים ובהתאם נדרשים להזיז נקודות חשמל ולהוסיף שקעים. מחיר הזזת נקודה ללא חציבה בקיר היא 100 ₪ ו-250 ₪ עם חציבה וחיווט מחדש. נקודת מאור חדשה עולה כ-160 ₪ ואם נקודת המאור משולבת בתקרת גבס, המחיר יהיה כ-120 ₪ ליחידה, תלוי במספר היחידות.
*בנייה בגבס- הנמכת תקרה בגבס, כולל שפכטל מלא, תעלה בין 200 ל-250 ₪ למ"ר. אם אתם רוצים נישה לטלוויזיה מגבס, למרות שזו כבר פחות פופולארית, תשלמו 1,000 ₪, כולל נקודת מאור. נישה מורכבת יותר, כולל מקום לרמקולים ומספר נקודות מאור, תעלה בין 3,000 ל-5,000 ש"ח, בהתאם למורכבות העבודה.
*
ריצוף- אם גם אתם מתכננים ריצוף מחדש של הדירה, תתכוננו לשלם 150 ₪ למ"ר עבודה, הכוללת פירוק פנלים והדבקה של רצפות חדשות, ללא פירוק הישנות. אם העבודה כוללת פירוק המרצפות הישנות, המחיר יעלה ל-300 ₪, כולל הוספת חול במידת צורך.
*שיפוץ אמבטיה- רבים מחדשים בתקופה זו את חדר האמבטיה. שיפוץ כולל של האמבטיה נע בין 12 ל-13 אלף ₪, לא כולל חומרי גלם והוא לרוב מסתיים תוך שבוע ימים.
*טפטים- מחירי הטפטים נעים בין 30 ל-1500 ₪ למ"ר כשעלות ההתקנה היא ברוב המקרים כעלות הטפט. בגולדשטיין גלרי טפט אומרים כי במקרה זה מומלץ מאוד להיעזר במדביק טפטים מקצועי שכן מדובר בעבודה הדורשת מיומנות ודיוק רב ומספיק קמט או פגם הכי קטן בהדבקה כדי לפגוע בכל המראה של הקיר.
תגובות לכתבה