תודה!
הרשמתך נקלטה בהצלחה!
שאלה זו אינה רלוונטית במידה והצביעה היא חלק משיפוץ הבית במקרה כזה הקבלן המבצע דואג כמובן לצביעת הבית, בהתאם למפרט המדויק שקיבל מהאדריכל או מעצב הפנים, או בהמשך לבקשות שלכם. אך במידה וצביעה היא הפעולה היחידה שאתם מתכננים לחידוש הבית, הרי ששאלה זו רלוונטית במיוחד.
ערן הרנשטט, מנהל מחלקה טכנית ב"
נירלט", אומר כי ההחלטה אם להיעזר בבעל מקצוע, או לצבוע לבד, קשורה במצבו של הבית. "אם הבית יחסית חדש, הקירות במצב תקין ואין סדקים והרבה קילופים, אזי הצביעה היא צביעה רגילה ואם יש לכם ידיים טובות, אז אין מניעה לצבוע לבד. אם הבית במצב לא טוב, יש קילופים וסדקים שצריך לתקן, ואין לכם ניסיון קודם, עדיף להיעזר בבעל מקצוע. זה נכון במיוחד אם רוצים צביעה משולבת אפקטים או צביעה של התקרות".
"מיצינו את הימים בהם צבענו את הדירות שלנו בעצמנו כשהיינו סטודנטים", אומרת אדריכלית הפנים מיכל האן. "אם בוחרים להשקיע בבית ורוצים להקצות לכך תקציב סביר, תמיד יהיה יותר נכון לקרוא לבעל מקצוע". מישל הולץ, מעצבת הבית של "קולורי", אומרת כי "במטרה שצביעה עצמית תהיה יפה ונעימה צריך להשקיע זמן, דיוק ורצון טוב. אחרת זה עשוי להיות יקר יותר, כי בסוף צריך יהיה להזמין בעל מקצוע שיעשה את זה כמו שצריך".
איך בוחרים בעל מקצוע ?
במידה והחלטתם לשכור את שירותיו של איש מקצוע, כדאי להקפיד על כמה עקרונות. ראשית, רצוי להצטייד בהמלצות משכנים או מחברים על הצבעים שצבעו את ביתם, ולשמוע מהם על רמת הצביעה, טיב השירות והאחריות שקיבלו מבעל המקצוע. ניתן לאתר
צבעים גם בדפי זהב, בפרסומים בעיתונות המקומית ואפשר גם - ואף מומלץ - להיעזר בהמלצה של נציגי החברה היצרנית בה קניתם את הצבע.
חשוב לדעת כי תחום עבודות הצביעה הוא השוק פרוץ לחלוטין! בענף זה כמעט ולא קיים מונח שמשמעותו הכשרה מקצועית, ואין בחינות כניסה או תנאי קבלה. כל מי שהחליט לעבור הסבה מקצועית או להשלים הכנסה בעבודה צדדית, רשאי לפרסם עצמו כצבע או כקבלן צבע בצד בעלי מקצוע ותיקים, בעלי שם ומוניטין רב בעבודות צביעה וציפוי מבנים.
כמות הצבע הדרושה
במקרה שאתם עובדים עם בעל מקצוע והחלטתם לרכוש את הצבע בעצמכם, עליכם לוודא שהצבע עבד בעבר עם סוג הצבע הזה. אם הצבע מספק את הצבעים עליכם לקבוע את סוג הצבעים, את החברה המייצרת את גווניהם, את מחירם ואת כמות הצבע הדרושה. בנוסף, עליכם לקבוע מה מספר השכבות; האם יש צורך בשכבת יסוד מקשרת (פריימר) ומהו מספר השכבות של הצבע העליון.
במסגרת ההתקשרות עם איש המקצוע יש לסכם תאריך התחלת העבודה, משך הזמן הדרוש על מנת להשלים את עבודתו בצורה הטובה ביותר ולציין תאריך סיום העבודה. בנוסף, כדאי לסכם מראש מי אחראי על ניקוי הבית. אם הצבע יהיה אחראי על הנושא הזה, הוא ישתדל יותר לשמור על ניקיון במהלך העבודה.
בכל הנוגע לאחריות, חשוב לבדוק עם הצבע כמה שנות אחריות הוא מעניק על מערכת הצבע שהוא ביצע - הנושא רגיש במיוחד בצביעת קירות חוץ ופריטי מתכת - ומה האחריות כוללת. כלומר, האם הוא מתחייב לתקן את הפגמים, סדקים, פיצוצים וקילופי צבע שיתגלו במהלך תקופת האחריות. תקופת האחריות המקובלת היא בין שנה אחת לשנתיים.
לבסוף, חשוב לחתום עם הצבע על חוזה ולא להסתפק בסיכומים בעל פה. אל החוזה יש לצרף מפרט שבו יפורטו העבודות הנדרשות מהצבע.
איך מודדים את שטח הצביעה ?
כדאי לדעת שצביעת קירות ותקרות תימדד במטרים רבועים נטו. כלומר יש להפחית את שטח הפתחים - חלונות ודלתות - מהקיר שנצבע. לדוגמה, אם קיר מסוים גודלו X 4 3 מ"ר ובתוכו מותקן חלון שמידותיו X 2 1 מ"ר, יופחת שטח החלון משטח הקיר. במקרה זה החישוב יהיה 10 מ"ר = (2=2X1) חלון 12=3X4)) קיר. הצבע במקרה זה יהיה זכאי לתשלום עבור צביעת 10 מ"ר שטח הקיר נטו. בנוסף, פסי צביעה בצבע או בגוון השונה מצבע הקיר שרוחבם אינו עולה על 26 ס"מ יחושבו בנפרד ויימדדו במטר אורך. שטחים שייצבעו בגוון השונה מצבע הקיר ושטחם קטן מ-1 מ"ר יחושבו בנפרד ויזכו לתוספת עבור שטח קטן.
לקריאת בלוג בנושא צבע לחצו כאן >>
תגובות לכתבה