תל אביב
גודל:100 מ"ר
תקציב שיפוץ:700 אלף ש"ח
הדיירים:מחזאית וסופרת המתגוררת בה לבד
עיצוב ואדריכלות:בת חן בוך
כשמעצבת הפנים
ראתה לראשונה את הדירה ברחוב שפינוזה בתל אביב, היא קיוותה בסתר ליבה שלא זו תהיה הדירה שתבחר הדיירת. מבין כל הדירות שראו יחד, הנוכחית הייתה חשוכה, ישנה מאוד, עם הרבה קירות ומחיצות, ששיפוץ שלה נראה כמו אתגר לא פשוט.
הדירה, שכללה 4 חדרים, לא עברה שיפוץ מעולם וכדי להפוך אותה ללופט מרווח, כפי שחלמה הדיירת, נדרשה עבודת שיפוץ מאסיבית שכללה החלפה של כל מערכות החשמל והאינסטלציה, שבירת קירות ובכלל, שינוי של כל החלוקה הפנימית של הדירה.
הדרישות
בעלת הדירה, מתגוררת בה בגפה, כך שבעיות הקשורות לפרטיות ואנטימיות, לא היו בראש סדר הדרישות שלה.
מה שכן היא רצתה, זה לופט אורבני, פתוח ומאוורר, עם זרימה של אור טבעי, שיאפשר ויעודד את רוח היצירה הנדרשת ממנה במסגרת עבודתה מן הבית.
בנוסף, היותה סבתא לנכדים קטנים, הצריכה יצירה של פינה מיוחדת בה יוכלו לבלות במהלך סופי השבוע.
סגנון העיצוב
המעצבת בוך, המתמחה בתכנון, עיצוב ואדריכלות פנים, ליוותה את הפרוייקט משלב גיבוש הקונספט העיצובי ועד למימושו בפועל. הקונספט העיצובי שמבחינת הדיירת הוגדר כ"לופט אורבני נעים ולא פורמלי", תורגם לחלל אחד גדול ופתוח, העושה שימוש בחומרים דומיננטים כמו בטון גלוי אותו ניתן לראות בקיר היציאה למרפסת או בלבנים ישנות במטבח לצד חומרים חמימים יותר כמו עץ.
לקבלת המראה הרענן והנקי בחלל, הלכה בוך על סקאלת הלבנים, אותם שילבה בפרטי הריהוט הגדולים כמו ארונות המטבח, האי שבמרכזו או ארונות האחסון, אשר כולם עוצבו ויוצרו בהתאמה אישית על ידי נגר.
את תחושת הנקיון השיגה בוך גם באמצעות הגדלת הפתחים בבית אשר איפשרה כניסה של אור טבעי רב.
רהיטים בהתאמה אישית
ההתאמה האישית של הרהיטים נעשתה גם בספת הסלון הגדולה אשר נתפרה עבור מידותיה וצרכיה של הדיירת לאחר שלא מצאו בדיוק את מה שחיפשה.
הספה בנויה מקונסטרוציות של עץ מלא עם ריפוד של נוצות אווז המעניקות לה רכות נעימה שאף היא נבחרה בדיוק במידה המועדפת על הדיירת.
מערכת ישיבה נוספת מוקמה באזור המטבח ונועדה לישיבה לאחר הארוחה ובנוסף כמקום רביצה לנכדים המבקרים אותה בסופי שבוע. בפריסה של המזרנים על הרצפה, נוצרת מעין מיטה גדולה, כאשר כל האזור ניתן להפרדה מן המטבח באמצעות
אטום אשר הותקן מאחורי הקורה ובלחיצת כפתור יורד למטה ומפריד בין שני החללים.
את חדר השינה מיקמה בוך על במה היוצרת הגבהה והפרדה בינו לבין האזור הציבורי כשמיקום המיטה ממול הספות, ולא באזור צדדי, לא נעשה במקרה- האור והנוף הנשקפים דרך המרפסת יוצרים אווירה ומראה נעים ומרגיע אותו רצתה הדיירת לחחות גם כשהיא שוכבת במיטתה.
את חדר העבודה ביקשה הדיירת למקם בתוך אזור השינה כדי להקל עליה להעלות על הכתב את ה"הארות" המגיעות אליה לביקור בלילה.
חורגים מן הסטנדרט
חדר הרחצה הוא מאוד גדול ביחס לסטנדרט. במקום אמבטיה נבחר
גדול עם ספסל, וגם בו ישנו שילוב בין גווני הלבן לגווני העץ. חריגה מן הסטנדרט באה לידי ביטוי גם בסוג המשטח שמעל הארון שבניגוד לשיש, הקרמיקה או הקוריאן שנוהגים לשים באזורים רטובים מסוג זה, כאן בחרה בוך ללכת על משטח מעץ בצביעה אפוקסית אטומה אשר מוזיל את העלויות משמעותית. ריצוף חדר הרחצה, אריחים דמויי פרקט בגדלים שונים, נבחרו גם הם בצבע לבן.
משטח עבודה ייחודי בחרה בוך גם במטבח, כשבניגוד למקובל בחרה באריחי קרמיקה המיועדים למשטחים, בגודל 10X10 עם רובה אפוקסית אפורה אשר נרכשו אצל רוחמה שרון.
בנוסף לקורת הבטון החשופה שבסלון, קיר הלבנים שבמטבח ורצפת הבטון הבהירה הונחו כל ארונות המטבח, שולחן הטלוויזיה וארונות האחסון על גלגלים מה שיוצר מראה מודרני ולא פורמלי ובנוסף מאפשר דינמיות וגמישות עיצובית.
על פינת האוכל המסורתית החליטה בעלת הבית לוותר וכחלופה בחרה באי גדול במרכז המטבח המכיל שמונה כסאות המשמש גם כמקום אכילה וגם כאזור אירוח נוסף בבית.