קניות בסין – איך עושים את זה?

האופנה האחרונה של הישראלים המשפצים או הבונים, היא יבוא מסין של חומרי בניה ועיצוב פנים. רגע לפני שאתם קופצים על המטוס להונג קונג, הכנו עבורכם הנחיות והסברים איך עושים את זה נכון

מאת: נעמה קוברינסקי | צילום: עדי אדליס | 2.4.2012

בתקופה האחרונה נראה שכולם מדברים רק על דבר אחד: האופציה הסינית. נדמה כי זו השיטה לחסוך בעלויות של חומרי הבנייה, הגמר, הריהוט, מוצרי החשמל ומה לא? נעזרנו במעצבת הפנים עדי אדליס וביניב שטרית מחברת "

היבואנים

" בעלי הנסיון ביבוא מסין, על מנת להבין כל מה שחשוב לדעת לפני הנסיעה.

קודם כל: הכנה

הכנה נכונה לנסיעה היא קריטית ממש. אדליס ממליצה בחום לטייל בארץ בין החנויות ואולמי התצוגה השונים, להבין מה אתם מתכוונים לרכוש, אילו חומרים, צבעים, טקסטורות, רצוי גם לדעת מראש כמה עולה כל מוצר, זה יעזור לכם להיות בטוחים שעשיתם עסקה נבונה, וכן מומלץ לצלם לעצמכם את הדוגמאות הנבחרות. אם אתם נוסעים לעשות קניות בסין עם אדריכל או מעצב, את השלב הזה הוא מכין עבורכם כמובן.

לדרך חייבים לצאת עם רשימת כמויות מדוייקת ומסודרת, עם תכניות ריהוט מפורטות כולל מידות, עם תכניות נגרות וכן עם תכנית תאורה ברורה, שבה מומלץ לסמן כל סוג של גוף תאורה בצבע אחר, לספור אותם, ולהכין רשימה של גופי תאורה לרכישה. "גם רשימה של אביזרים אותם תרצו לרכוש, תעזור לכם להתמקד ביום הקניות של האביזרים", מספר שטרית.

שוק הרהיטים בפושאן. חשוב להגיע עם רשימה מדוייקת ומפורטת של צרכים ומידות (צילום: עדי אדליס)
שוק הרהיטים בפושאן. חשוב להגיע עם רשימה מדוייקת ומפורטת של צרכים ומידות (צילום: עדי אדליס)


נשמע כמו סינית?

הסינים מאוד נחמדים ואדיבים, ובדרך כלל גם לא מדברים אנגלית, לכן תהיו מוכרחים להשיג ליווי של מתורגמן מקומי. כמו כן, גואנז´ו, היעד הרשמי לקניות בסין, היא עיר עצומה בגודלה. כמות המפעלים, חנויות המפעל, קניוני ושווקי הרהיטים ושאר המוצרים לבית, פשוט אין סופית. "אפשר למצוא כאן כמעט הכל, אך ללא ליווי מקומי, אינטליגנטי ודובר אנגלית, אין שום סיכוי להתמצא בסבך האפשרויות הזה, אלא אם אתם דוברי מנדרינית כמובן", הם מספרים.

תפקיד החברה המלווה הוא לעזור לכם למקסם את שבוע הקניות, ללוות אתכם לחנויות הנכונות בסדר ההגיוני, וגם לאסוף עבורכם את המוצרים בסיום הקניה. ברוב המקרים יש להמתין כשבוע שבועיים עד שהסחורה מסופקת כולה, וחברת השילוח דואגת לאסוף את המוצרים מהחנויות, לוודא שאכן קיבלתם מה שהזמנתם ושכל המוצרים שלמים ותקינים, לארוז אותם מחדש, ולשלוח.

אדליס ממליצה להשאיר לעצמכם שעתיים שלוש פנויות ביום האחרון, כדי לעבור עם המלווה שוב על כל רשימת הקניות והבחירות שלכם, ולוודא שהוא יודע כמויות נכונות ובחירות מדוייקות.

היום הראשון בסין

ביום הראשון לשהותכם, חשוב לערוך היכרות טובה עם המלווה המקומי, לספר לו בדיוק מה אתם עומדים לרכוש, באיזה סגנון ובאילו חומרים. כדאי ורצוי להראות לו תמונות של מוצרים מקבילים שצילמתם בארץ ולהכין ביחד איתו תכנית פעולה לשבוע שלפניכם. הוא אמנם קיבל מכם את החומר במייל מבעוד מועד, אבל אין כמו שיחה פנים אל פנים להבנה אמיתית.

רצוי לקחת בחשבון שיום ההגעה הוא מפרך, בין אם אתם בוחרים לעבור מהונג קונג לגואנז´ו ברכבת או באוטובוס. מדובר במעבר גבול, בירוקרטיה ונסיעה של כמה שעות טובות. "שימו לב שבדרך חזרה כשיוצאים מסין ונכנסים להונג קונג, ´יורים´ עליכם באקדח שמודד חום", מתריעה אדליס, "כך שאם קמתם קצת חולים בבוקר, קחו כדור, שלא תמצאו את עצמכם נשארים בסין".

למצוא בדיוק את מה שאתם רוצים במרכזי הקניות העצומים האלו, זה קצת כמו לחפש מחט בערמה של שחת. שיחת הכנה כזו המלווה בתמונות תחסוך לכם זמן חיפוש יקר
למצוא בדיוק את מה שאתם רוצים במרכזי הקניות העצומים האלו, זה קצת כמו לחפש מחט בערמה של שחת. שיחת הכנה כזו המלווה בתמונות תחסוך לכם זמן חיפוש יקר
קניות בסין- שבוע של אתגרים

שבוע העבודה הזה הוא שבוע מפרך. "החלק הקשה באמת הוא לא למצוא את מה שאתם רוצים", אומרת אדליס, "אלא לקבל החלטות גדולות בזמן אמת קצר למדי", כך שמי שעבורו כל בחירה קטנה עולה בבריאות, מוזמן לוותר על הנסיעה, משום שקבלת ההחלטות חייבת להתבצע בקצב רצחני. "מי שנוסע לסין חייב מצד אחד להגיע מוכן עם רעיונות שלמים בראש, ומצד שני להיות מוכן לעשות שינויים והתאמות ולהבין שיהיה עליו להתפשר". כאמור, רצוי להשתמש בתכנית מערך ריהוט מדוייקת, שבה מצוינים מידות הרהיטים, צבע של כל רהיט, ופריטים נוספים שיש לרכוש לאותו חלל. כל שינוי שמתבצע במהלך השבוע מתועד גם הוא על גבי התכנית, כך שהתמונה המלאה תעמוד לנגד עינכם כל הזמן.

ממה להיזהר?

- מזג האויר בקיץ כולל 800 אחוזי לחות (לא, אין שם טעות של אפס), הרחובות ממש רטובים, מחליקים ולא נעימים. גם הרצפה בשווקים חלקלקה, וכאן עם הריצוף המבריק זה כבר ממש מסוכן. מהסיבה הזו רצוי לקחת נעלי הליכה נוחות, קלות, ולא מחליקות. כדאי לכוון את הנסיעה לחודשי הסתיו עד האביב.

- לארוז כמה שפחות, כדי להשאיר מקום במזוודה. כמו בכל נסיעה לחו"ל – שיטת הבצל היא מצויינת.

- ענן פיח מחריד שיושב על האזור מייצר זיהום אוויר ופיח. מצד אחד אין כמעט צורך במשקפי שמש, שכן השמש לא מצליחה לחדור מבעד לענן האיום הזה, מצד שני, גם לנשום קשה.

- לא לשכוח ברגע שמגיעים למלון לקחת כרטיס ביקור, כדי שאם תשתמשו בערב בשירותיו של נהג מונית דובר מנדרינית שוטפת, תצליחו להגיע חזרה לחדר.

- לא לשכוח שאל-על הקשיחה את מדיניות המטען שלה, לכן כדאי לשלוח את כל המתנות והמזכרות עם המטען ולא במזוודה.

- כדאי לבדוק היטב את לוח השנה הסיני, הוא מלא בחגים.

קניון רהיטים עצום בפושאן. שבוע הקניות בסין הוא עבודה קשה! (צילום: עדי אדליס)
קניון רהיטים עצום בפושאן. שבוע הקניות בסין הוא עבודה קשה! (צילום: עדי אדליס)
טיפים חשובים

- אל תגידו שלא ידעתם: השירותים בסין הם שרותי בול פגיעה (למעט בחדר המלון). קחו איתכם חבילת טישו קטנה בכיס.

- ממליצה לקחת סרגל קנה מידה, כך שאם יתברר שחסרה לכם איזושהי מידה, או שתחליטו במקום לערוך שינוי בתכנית, תהייה לכם האפשרות לעשות את זה נכון.

- הכניסו לכיס גם מטר, עט ופנקס שבו תציינו מוצרים שראיתם והערות שצצות תוך כדי תנועה. כשהכל מרוכז במקום אחד קל יותר להבין מה אתם עושים. בנוסף, הכניסו מצלמה קטנה כדי לתעד הכל.

- דעו כי הסינים לא מתנהלים עם כרטיסי אשראי, לכן רצוי לקחת אתכם מספיק כסף מזומן למימון השהייה והכלכלה, בדולרים אמריקאים או ביואן. את הרכישות שלכם סביר להניח שתשלמו רק מהארץ (תלוי בשיטת העבודה של החברה איתה בחרתם להתקשר), כך שאין צורך לקחת מזומן גם עבור הרכישות. אם אתם רוצים למשוך כסף מכספומט, בדקו קודם עם המלווה שלכם שכן חלק מהכספומטים מוציאים כסף מזוייף.

מה להביא?

התשובה היא: תכולת בית שלמה, עד הפרט האחרון, כולל אקססוריז, פרטי נוי, וילונות, ריהוט גן, טקסטיל, תאורה: הכל. החיסכון הכלכלי לא מבוטל ובמקרים רבים מדובר בשדרוג אמיתי של החומרים שתוכלו להרשות לעצמכם בארץ. אדליס ושטרית מסכימים כי הכי משתלם להביא תאורה וקרמיקה, שכן בתחומים אלו מדובר בהפרשים של עשרות אחוזים. לדוגמא: תאורת הלד היא החמה ביותר בשוק כרגע, ומחירה בסין מגיע לשליש ממחירה בארץ; מקלחון של 120 ס"מ דלת הזזה או פתיחה, שמתחיל בארץ מ-2000 שקלים ויכול להאמיר הרבה מעבר לכך, עולה בסין 739 שקלים בלבד.

שבוע הקניות הזה ככ עמוס, שבקלות תשכחו ברביעי בערב, מה בחרתם בראשון בבוקר. בתמונה: שוק הקרמיקה והאינסטלציה (צילום: עדי אדליס)
שבוע הקניות הזה ככ עמוס, שבקלות תשכחו ברביעי בערב, מה בחרתם בראשון בבוקר. בתמונה: שוק הקרמיקה והאינסטלציה (צילום: עדי אדליס)
מתלבטים אם זה מתאים לכם?

לא לכל אחד מתאים לעשות קניות בסין לבד. חשוב לדעת כי נסיעה עם המעצב או האדריכל לסין כרוכה בהוצאות נוספות של עלות הטיסה והתשלום עבורו.

מי שלא זקוק לשרותיו של מעצב בארץ, יש לו טעם מגובש, יודע מה הוא רוצה ומסוגל לקבל החלטות רבות בפרק זמן קצר, יכול לוותר על שרותיו של המעצב.

מצד שני, מי שזקוק לעזרה בקבלת החלטות ובהנחייה של איש מקצוע ששומר על הקו העיצובי לאורך כל שבוע הקניות, לא סומך על הטעם של עצמו או מהסס, חשוב שייקח איתו סיוע מקצועי.

כל השאלות שעולות לכם יכולות לקבל מענה! היכנסו אל

פורום יבוא מסין

וקבלו תשובות מהמומחים!

חזור מעלה