כרטיס ביקור
שםגיל46
מצב משפחתינשוי עם 3 ילדים
מזלדגים
ותק במקצוע17 שנה
לימודיםארכיטקטורה במילאנו
סרט אהוב"אני אוהב הכל. אני אוהב לבכות בסרטים".
מוזיקה"גם מהבחינה הזאת אני אוהב הכל, אני מתחיל להבין למה אני מעצב בכל הסגנונות".
תחביבים נוספיםמכוניות, נהיגה.
"אם צריך להמציא את הגלגל, אני אמציא אותו" מצהיר האדריכל נסטור סנדבנק, כשאני שואל אותו על סגנון העיצוב שלו. "אני מתאים את עצמי ללקוח, זורם איתו. זהו שיתוף פעולה בין רצונות הלקוח לבין הניסיון והיכולת שלי. אין סגנון שמוכתב "על ידי השכנים". כלומר, ´אהבנו את הבית הזה ואנחנו רוצים גם..´. לא, אני עושה מה שמתאים ללקוח. יש לי בתים בסגנון קלאסי, ראלף לורן סטייל, בתים בסגנון טוסקני-פרובאנס ובתים סופר מודרניים מדהימים. יש הכל".
בתים מפירה
סנדבנק, אדריכל נמרץ, חייכן וישיר מאוד, סיים בשנת 1992 לימודי הארכיטקטורה במילאנו. כשאני מנסה לעמוד איתו על הבחירה במקצוע, הוא מספר בפשטות, "אימא שלי אומרת שמגיל 3 אני בונה דגמים. היא הייתה מכינה פירה קשה וצפוף, כדי שאוכל לבנות בתים עם המזלג. אני חי ונושם אדריכלות 24 שעות ביממה. אחרי הצבא התחלתי ללמוד הנדסה בטכניון, אבל אז החלטתי לעשות שינוי. ניסיתי להתקבל לבצלאל ולבסוף החלטתי ללמוד בחו"ל".
"אם צריך אעצב גם את המפתח לבית"
לאחר שסיים את הלימודים חזר סנדבנק ארצה והקים סטודיו לעיצוב פריטי ריהוט, שהתפתח במהלך הזמן גם לעיצוב מטבחים. לאחר שנתיים החליט סנדבנק לפתח משרד עצמאי הפועל מאז ועוסק באדריכלות. ב-15 השנים שחלפו מאז, הוא מתמחה יחד עם עובדיו במגוון תחומים: תכנון חנויות לרשתות בינלאומיות דוגמת טומי הילפיגר ונאוטיקה כמו גם מטבחי דקור ובית פנטהאוז החדש, וכן תכנון ועיצוב בתים פרטיים.
כתוצאה מתחומי ההתמחות השונים שלו, מצליח סנדבנק לספק ללקוחיו "טוטאל דיזיין". "אני לוקח מגרש מההתחלה ועד המפתח, ואם צריך לעצב את המפתח, אני אעצב גם אותו. אני מעמיק בכל פרט ופרט מבחינה עיצובית. לדוגמא, יש עכשיו בית מאוד מיוחד שעיצבתי בו גם את המנורות והכדים. אלו היו אלמנטים שהשתלבו בבית, שלא היו סטנדרטיים והיינו צריכים ליצור אותם במיוחד".
מה מהווה עבורך השראה ?"החיים, כל דבר שקיים. אני אוהב לפעמים להוציא דברים מהקשרם וליצור משהו אחר. כל דבר יכול לתת לי השראה. רוב הפתרונות נולדים בדרך כלל בפקקים ורמזורים".
"נכנס ללקוח לוורידים"
סנדבנק, שמדבר בשטף ומטבל את אמירותיו בחוש הומור, מאמין בשיתוף מלא של הלקוח ועשייה משותפת זה לצד זה. חביבותו וישירותו, מקלים עליו לייצר עם הלקוחות קשר אישי, הבנה הדדית והיכרות מעמיקה.
"תהליך העבודה הוא מאוד אישי", מסביר סנדבנק. "הקשר והכימיה עם הלקוחות חייבים להיות חזקים והדוקים כדי להפיק מהתהליך את המקסימום. ברגע שאני מכיר את הלקוח אני נכנס לו לוורידים, ואז אני יכול להפיק את המיטב. אני לא מכתיב לו סגנון, אנחנו יחידה אחת ויוצרים ביחד".
איך זה מתבטא בפועל?"הרבה פגישות מוקדמות והרבה סקיצות, עד שמגיעים לבית האולטימטיבי, או לפתרון אידיאלי. אני יכול לעסוק 24 שעות ביממה ברעיון עד שהוא מתקבל. בגלל זה יש לי אפשרות לחדש, אין לי שני בתים אותו דבר. אני מחפש בכוונה לשנות, גם אם זה יהיה בית בסגנון דומה לבתים אחרים שעיצבתי, אני אדאג לחדש ולהפתיע כדי שהוא יתאים לצרכי הלקוח הספציפי ויהיה ייחודי".
אין סגנון אחד
בניגוד לחלק מהקולגות שלו, סנדבנק לא מאמין שיש לדבוק בסגנון אחד ואיתו ללכת לכל אורך הקריירה. "יש כיום בעיה של אדריכלים שמזוהים יותר מדי עם הסגנון שלהם. הם כלואים שם, לא מצליחים לצאת ולהשתחרר ממנו. אצלי זה בדיוק להפך. בהתחלה חששתי שזה עלול להיות חסרון, אמרתי לעצמי ´איך אדריכל יכול להיות בלי אמירה נוקשה וברורה´? אך מכאן בדיוק נובע היתרון שלי. הייחודיות והיצירתיות מובילים אותי בכל פעם לדרך חדשה ומעניינת".
כשאני שואל אותו לקווים האדומים שלו, הוא צוחק ועונה "אני לא מצטלם בעירום", אך מייד מתעשת ומשיב ברצינות, "אני לא אוהב לעבוד בחוסר הרמוניה. אם בבית אין אור ואנרגיה, אז אני אעדיף לא ליצור בו. אבל לרוב תוך כדי העבודה תמיד מצליחים לעורר את האנרגיות האלו גם אם לא היו שם מלכתחילה, כך שלמעשה אין קו אדום".
הסנדלר הולך יחף
כשאני שואל את סנדבנק על ביתו הפרטי, מסתבר שבית החלומות שלו עדיין לא קיים. "הסנדלר הולך יחף, אני עדיין מתלבט, בעיקר בגלל שאני אוהב את כל הסגנונות.
לכן בינתיים אני מתגורר בבית שכור. לקחתי צריף בכפר אז"ר, שיפצתי אותו והפכתי אותו למקום חם, נעים ומשפחתי והמשרד צמוד למקום. אני מאמין שבית זה עניין של בגרות ומצב משפחתי. תלוי בעיקר אם הילדים קטנים או גדולים. ככל שהם גדולים יותר, כך אתה צריך להיות קרוב למרכז כדי לספק להם את כל הצרכים. כרגע יש לי שניים גדולים ואחד קטן וזה מקנה לי עוד קצת זמן להתלבט באיזה סוג של מגרש ובאיזה אזור הייתי רוצה להשתכן באופן קבוע.
יש לך המלצה לאדריכלים צעירים בתחילת דרכם?"שילכו עם הלב ולא עם השכל, שיזרמו עם הלקוחות ויתמזגו איתם ולא ינסו להכתיב להם. שישתמשו ביסודות, בעקרונות ובכל מה שהם למדו כדי לפתח ולשכלל רעיון של לקוח ולא להיפך. בסופו של דבר זה משתלם".
לראיונות נוספים עם מיטב האדריכלים בארץ - לחצו כאן
כיצד לבחור אדריכל? איזה נתונים עלי למסור כדי לקבל הצעת מחיר מקיפה והוגנת? מהו המידע הדרוש לפני התכנון? היכנסו ל
וקבלו מענה מקצועי לכל שאלותיכם.