החידושים שישדרגו לכם את החיים

כל המצאה מוצלחת מעלה מיד את השאלה "איך לא חשבנו על זה קודם?" וכשהיא באה במעטפת מעוצבת אז בכלל מדובר בסוג של פריצת דרך. ביקור בתערוכת casa2010 סיפק לנו הצצה לכמה וכמה חידושים שכאלה שעם השקעה כספית לא קטנה יוכלו להיות גם שלכם

מאת טליה לוין| וידאו יאיר קיסרי, Adira TV| תאריך 28.10.2010

אנחנו חיים בעידן טכנולוגי בו ההמצאות והשכלולים שחלקנו יכולנו להעלות רק בדמיון לפני כעשור, נכנסים אלינו הביתה ונגישים כמעט לכל אחד.

תערוכת casa2010 חשפה השנה מספר חידושים מעניינים גם מבחינה עיצובית וגם מבחינה פרקטית שמעבר לעובדה שהם משדרגים את איכות החיים שלנו, הם מעלים את השאלה הניצחית "איך לא חשבנו על זה קודם?"

טמפרטורת המים משתנה במגע יד. הברז החכם של חברת ניגא (צילום:יחצ)
טמפרטורת המים משתנה במגע יד. הברז החכם של חברת ניגא (צילום:יחצ)


פרטיות בלחיצת כפתור

טרנד הבתים השקופים אשר צובר תאוצה אמנם דוגל בהגדלת חלונות הבית ובשימוש באור טבעי, אולם הוא גם מעלה את הצורך בהצללה ומניעת כניסה של חום.

חברת Talbi שהשיקה השנה טכנולוגיה מהפכנית באה לענות בדיוק על אותו צורך. הפטנט, אשר שמור לחברת Gauzy שבבעלותה הוא למעשה זכוכית המשנה את צבעה ובהתאמה את דרגת השקיפות שלה על ידי דימר המווסת את כמות האור והחום החודרים לחדר. פטנט זה נועד להחליף את התריסים והוילונות, מסייע בהבלטת החלון כאביזר דקורטיבי ועונה גם על הצורך שלנו בפרטיות.

אם עד כה יכולתם לבחור בין זכוכית שקופה לבין זכוכית חלבית ואטומה, כעת כל דרגות שקיפות החלון מובאות לכם בחבילה אחת. מחיר התענוג: החל מ-700 דולר למ"ר.

בלחיצת כפתור, החלונות האלו יהפכו לאטומים. Gauzy בפטנט מהפכני (צילום:יחצ)
בלחיצת כפתור, החלונות האלו יהפכו לאטומים. Gauzy בפטנט מהפכני (צילום:יחצ)

דלתות חכמות

דילמות כמו האם נעלנו את הדלת לאחר היציאה, האם להשאיר מפתח לעוזרת ואיך נפתח את הדלת כשאנחנו עמוסים בסלים מן הסופר באות על פתרונן בדלת החדשה שהושקה השנה על ידי חברת רב בריח.

לדלת, הפועלת על מערכת נעילה ממונעת, ארבע אפשרויות הפעלה. הראשונה היא הסטנדרטית והמוכרת והיא נעילה על ידי מפתח מכני, השנייה היא נעילה באמצעות קוד סודי הניתן לשינוי בכל עת, השלישית היא באמצעות מפתח קירבה הנצמד למנגנון ומאפשר פתיחה מהירה ללא מפתח מכני והרביעית היא על ידי שלט אשר פותח את הדלת לרווחה מטווח של כ-70 מטר.

את המנגנון ניתן להרכיב על כל

דלתות הכניסה

של רב בריח,גם הדלתות המעוצבות שביניהן, והוא פועל על שש סוללות פשוטות המספיקות לכ-30,000 פעולות הניתנות להחלפה בקלות ללא צורך באיש מקצוע.

מחיר המנגנון הוא 6800 ₪

מנגנון מכני הפותח את הדלת בארבע אופציות שונות. הדלת החכמה של רב בריח (צילום:יחצ)
מנגנון מכני הפותח את הדלת בארבע אופציות שונות. הדלת החכמה של רב בריח (צילום:יחצ)

מבט נקי אל האופק

עד כה היה נהוג לראות, בעיקר בבתים צמודי קרקע, בהם ישנן דלתות זכוכית בפינות הבית עמוד העשוי מבטון או אלומיניום החוצץ בין שתיהן ומסתיר את הנוף ומפריע מבחינה אסתטית ועיצובית. כדי לפתור את הבעיה פיתחה חברת קליל דלתות וחלונות מיוחדים אשר "מנקים" את אותו עמוד והופכים את הפינה לפתוחה ומרווחת. המוצר החדש הוא חלק משדרוג כולל של החברה אשר החלה להתאים את מוצריה לקו הארכיטקטוני הנקי וסגנון הבנייה האורבאני אשר צבר תאוצה בשנים האחרונות.

בחברה מספרים כי מדובר בחידוש טכנולוגי שלא היה קיים עד היום, וניתן ליישמו גם בבית קיים.

המחיר מתחיל מ-1400 ש"ח למ"ר וככל שמספר המ"ר עולה, המחיר ליחידה יורד.

נקודת מפגש של שני חלונות ללא עמוד תומך. קליל מנקים את הפינות (צילום:יחצ)
נקודת מפגש של שני חלונות ללא עמוד תומך. קליל מנקים את הפינות (צילום:יחצ)

לא לשפים בלבד

חברת ניגא (Nyga) המתמחה באביזרים לאמבט ולמטבח השיקה שני מוצרים חדשניים ומעוצבים אשר הופכים את העבודה במטבח לקלה ונוחה יותר.

המוצר הראשון הינו כיור, בעל ברז מתקפל, המיוצר על ידי חברת בלאנקו עליו מונחות שתי זכוכיות קרמיות הניתנות לפתיחה ולסגירה ועל ידי כך משמשות גם כ"מכסה" לכיור וגם כמשטח עבודה. הכיור למעשה מהווה גם פתרון עיצובי למטבחים פתוחים ומעניק קו נקי יותר למטבח ובנוסף מהווה פתרון פרקטי למטבחים הצפופים יותר הסובלים ממצוקת מקום לעבודה.

הכיור, עשוי מחומר המכונה פיוראדור שהוא עמיד מפני שריטות ולכלוך ומחירו מתחיל ב-2000 ₪, תלוי בסוג דגם ובעיצוב.

חידוש נוסף מבית ניגא הוא ברז הפועל באמצעות מגע יד. נגיעה אחת מפעילה מים קרים, שתי נגיעות מפעילות מים פושרים ושלוש נגיעות מפעילות מים חמים. לכל טמפרטורה יש צבע משלה- כשהמים הקרים זורמים, נדלקת נורה כחולה, לפושרים נורה כתומה ולחמים אדומה.

הברז מופעל על ידי סוללה פנימית והוא מיועד לכיורי שירות, לחדרי שירותים, חדרי אירוח ומסעדות ומחירו 7000 ₪.

גם כיור וגם משטח עבודה. חברת ניגא (צילום יחצ)
גם כיור וגם משטח עבודה. חברת ניגא (צילום יחצ)
חזור מעלה