לא רק צלחת

שיתוף פעולה ייחודי בין עמותת "אנוש" ומסעדת "רק בשר" הוליד קולקציית כלי אוכל איכותית ומעוצבת להפליא

מאת אלית קלדרון | צילום דורון טיברג | תאריך 27.10.09

באירוע רב משתתפים שנערך שבוע שעבר, הושקה קולקציית כלי קרמיקה מעוצבת וייחודית, שמאחוריה עומד סיפור מרתק ונוגע ללב.

עמותת "אנוש" היא עמותה התומכת בנפגעי נפש ושמה לה כמטרה לשקם את נפגעי הנפש בקהילה, בתחומים החברתיים, בתעסוקה ובדיור. שיתוף פעולה ייחודי בין סניף העמותה ברמת השרון, לבין מסעדת "רק בשר" בתל אביב, הוליד עיצובים מרהיבים של כלי קרמיקה, המרכיבים את מערך כלי ההגשה במסעדה. מסעדת "רק בשר" חיפשה בית מלאכה שייצר עבורה את כלי ההגשה וכך נוצר הקשר עם סדנת הקרמיקה של העמותה.

כלי הקרמיקה שהוכנו בעמותת אנוש עבור מסעדת רק בשר מוצגים לראווה באירוע ההשקה, (צילום: דורון טיברג)
כלי הקרמיקה שהוכנו בעמותת אנוש עבור מסעדת רק בשר מוצגים לראווה באירוע ההשקה, (צילום: דורון טיברג)


התחרו מול בתי מלאכה מומחים בתחום

בעקבות שיתוף הפעולה, סדנת הקרמיקה של הסניף, שעד כה ייצרה מוצרי אמנות קישוטיים (כגון חמסות, מעמדים לנרות וכד´), הפכה לבית מלאכה המייצר כלי הגשה יוקרתיים מקרמיקה עם נגיעה אמנותית ועיצובים מיוחדים. על הסניף היה לעמוד בתחרות עם בתי מלאכה אחרים המתמחים בתחום, שהגישו הצעות למסעדה, ועל אף היתרונות של מתחריו, הוא הצליח לזכות בשל האיכות ורמת הגימור הגבוהה.

השף חיים כהן וצופית גרנט באירוע, (צילום: דורון טיברג)
השף חיים כהן וצופית גרנט באירוע, (צילום: דורון טיברג)

האמונה הוכיחה את עצמה

ארז מולאי, מנהל מיזמי התעסוקה באנוש מספר: "הערך המוסף של התהליך הוא חיבור שעשיתי בין הסניף לבין מתמודד בוגר בצלאל במחלקה לעיצוב קרמי, אשר חלה לפני כעשר שנים וטרם מחלתו היה אומן פעיל ומוערך המתפרנס ממלאכתו. צירפתי אותו לפרויקט על תקן מעצב המוצר והיועץ הטכני-טכנולוגי של הפרויקט. האמונה באדם וההעצמה שלו הוכיחו את עצמם וכפי שניתן לראות, קולקציית המוצרים מכובדת ועומדת בכל הסטנדרטים המתבקשים מכלים מסוג זה".

כיום, סדנת הקרמיקה של "אנוש" מייצרת למסעדה את הצלחות למנות הראשונות ואת כלי ההגשה, כאשר כבר בשלב הראשון נמכרו למסעדה כ- 300 יחידות בעלות של 12,000 ₪!

מעצב השמלות דני מזרחי הגיע לחלוק כבוד, (צילום: דורון טיברג)
מעצב השמלות דני מזרחי הגיע לחלוק כבוד, (צילום: דורון טיברג)

הגיעו לחלוק כבוד

באירוע נכחו האומנים שעמלו על הכנת הכלים ותומכי העמותה, ביניהם גם צופית גרנט אשר הייתה אמונה על הנחיית האירוע. בין הנוכחים הנוספים שהגיעו לחלוק כבוד היו השף רפי כהן, השחקנית הילה אלפרט ומעצב השמלות דני מזרחי. מטעמי המסעדה הוגשו לאורחים על כלי הקרמיקה החדשים, ולא נותר אלא להתפעל מהעיצוב והאיכות שניכרה בהם, ואיך לא – גם מהנינוח וטעמם של הבשרים.

כבר בשלב הראשון נמכרו למסעדה כ- 300 יחידות בעלות של 12,000 ₪, (צילום: דורון טיברג)
כבר בשלב הראשון נמכרו למסעדה כ- 300 יחידות בעלות של 12,000 ₪, (צילום: דורון טיברג)
ניתן להשיג את כלי הקרמיקה המיוחדים בסניף של עמותת אנוש, רח´ במעלה 9 ברמת השרון.
חזור מעלה