למרות היכולת שלהם לבשל גם בווק קטן וגזיה באמצע הרחוב, בתרבות המזרח מייחסים חשיבות רבה למטבח, למיקומים שבו, לצבעים ולמערך האנרגטי שלו.
לטענתם, המטבח נחשב לאחד מסמלי השפע של הבית, מאחר וממנו יוצא המזון המזין את בני הבית, בנוסף להיותו מקום התכנסות מרכזי.
אצלנו, בתרבות המערבית, קיימת אותה חשיבות למטבח ואפילו קשר גדול לשפע.
הוא אחד החלקים בבית בו משקיעים הרבה מחשבה ומשאבים בתכנונו ובעיצובו.
מה זה "פנג שואי"?
למי שמכיר ולמי שעדיין לא, קבלו רקע קצר על אומנות ה"פנג שואי":
"
" (בסינית: רוח ומים) זו אומנות בינלאומית שמקורה במזרח, היוצרת סביבה תומכת מבחינה אנרגטית, באמצעות ארגון מרחב חיים מאוזן, תומך והרמוני, שימוש בצבע, סידור רהיטים, כיווני אור ועוד.
כולנו מרגישים חיבור למרחב, משום שאנחנו במקור חלק מהטבע. כשמדובר בבית שלנו, המקום ממנו אנו יוצאים בבוקר ואליו אנו חוזרים בסוף כל יום לאנרגיה תומכת יש משמעות רבה.
עשה ואל תעשה
עיצוב מטבח ותכנון נוח ונעים הוא משימה המורכבת, ברוב המקרים, מאילוצים רבים וקורטוב פנטזיות. התבוננות על עקרונות ה"פנג שואי" בחלק זה של הבית, יכולה לתת זווית ראיה נוספת, שתביא לתוצאה מושלמת.
איך משיגים אווירה נעימה והרמונית במטבח?
שולחן עגול-אם במטבח יש שולחן אוכל, רצוי שיהיה עגול על מנת לעורר תקשורת טובה בין בני המשפחה.
אוויר צח-חשוב שבמטבח יהיה חלון שיכניס אור ואוויר צח. במטבח מצטברים ריחות רבים של בישול, אפייה, אשפה, תבלינים וכדו´. חוש הריח הוא אחד הפרמטרים למדידת ה"פנג שואי" של החלל, ולכן חשוב שתהיה אופציה טובה לאוורור בחלק זה. במטבחים קטנים בדירות מומלץ להוסיף קולט אדים או וונטה.
גישה נוחה-מקומות אחסון נוחים ונגישים ימנעו חסימות אנרגטיות שנוצרות מעומסים ומחפצים מיותרים, כמו מכשירי חשמל לא שימושיים ומקולקלים, פירות רקובים ופחי אשפה חשופים ומלאים. נכון שבלגן נוצר בעיקר ע"י גורם אנושי, אבל כשיש תשתית טובה- אפשר להימנע ממנו.
החסימות עלולות להיווצר במקומות שבהם יש חלל פתוח, בו דוחסים דברים מיותרים (רווח בין הארון למקרר, בין הארונות לתקרה וכו´). זה אחד מעקרונות "האל תעשה" המרכזיים בפנג שואי!
עמדת שליטה-נקודה חשובה במטבח, היא "עמדת שליטה", המתאפשרת כאשר יש לנו יכולת לראות מי נכנס למטבח בהטיית ראש קלה ולא עם הגב לכניסה.
הפרדת כוחות-בימים קדומים היה נהוג להפריד בין אלמנטים של אש (היום: תנור, מיקרוגל, כיריים, טוסטר) ומים (היום: מקרר, כיור, מתקן מים) וכך גם כיום מקפידים על כך.
פרחים ועציצים-סידורי פרחים מיובשים הם חסרי אנרגיית חיים, ולכן עדיף להשתמש בפרחים טריים. עציץ במטבח מסייע לאיזון אנרגטי, רק שוב במידה והמטבח פנוי ונקי מחסימות ועומס יתר.
הכי חשוב, תעצבו מטבח שיהיה נוח לכם ושאתם אוהבים. זה הכלל הראשון והחשוב ביותר בפנג שואי- לזרום עם מה שנעים לנו.
יש לך שאלה בנושא פנג שואי? שאל את המומחים שלנו