הבית הוא המקום שבו אנו מבלים חלק משמעותי מחיינו וכל פריט בו משפיע עלינו ברמה האנרגטית, לא פחות מאשר ברמה האסתטית. אתם ודאי מכירים את תחושת הנוחות או אי הנוחות, שאופפת אתכם כשאתם נכנסים לראשונה לחלל מסוים, או לבית של מישהו אחר ומשפיעות על מצב הרוח שלכם כשאתם שוהים שם.
ישנם אנשים שניחנו בחוש הטבעי לדעת מה נכון לשלב בחלל הבית: אילו גוונים טובים לנו, אילו סוגי רהיטים, איזו תאורה וכו´, אך אצל רוב בני האדם חוש זה אינו מפותח דיו על מנת שאפשר יהיה לסמוך עליו באופן מוחלט.
תורת הפנג שואי
תורת הפנג שואי מבוססת על הידע הסיני העתיק ומטרתה לסייע לנו לעצב את החלל כך שהזרימה האנרגטית בו תשפיע עלינו לטובה. לא מעט דובר על ההשפעה של עיצוב החלל על פי תורת הפנג שואי. רוב הכתבות הפופולאריות עלולות לגרום לרובנו לחשוב בטעות ש´פנג שואי´ הוא אוסף של נוסחאות מתמטיות סבוכות הקובעות עבורנו את הכוון המושלם למיטה או לשולחן, ורשימה נוקשה של כללי "עשה ואל תעשה", בעוד שהפנג שואי הוא לפני הכול, מערכת סימבולית יצירתית ואינטואיטיבית, שמהותה חיזוק הקשר בין האדם לביתו.
מימיה הראשונים ועד היום עברה תורת הפנג שואי שינויים ופיתוחים רבים, על מנת שניתן יהיה ליישמה בבתים מערביים מודרניים. שינויים אלה מביאים עימם את ההכרה ההדרגתית שתורת הפנג שואי היא אמנות יותר מאשר מדע - ככל שיותר אנשים העוסקים בפנג שואי יכירו בכך, תגדל הסובלנות לגישות השונות מהגישות שהם מכירים.
"קודם אנו מעצבים את ביתנו, ובהמשך בתינו מעצבים אותנו" (וינסטון צ´רצ´יל)
הפריטים שבהם אנחנו מקיפים את עצמנו פועלים על התודעה העמוקה שלנו, גם כאשר איננו מודעים לכך ומממשים את עצמם בחיינו. לכן חשוב שנקיף את עצמנו בסמלים ובפריטים המבטאים שמחה, בריאות, שפע, או כל דבר אחר שנבקש ובכך, נמשוך אל תוך חיינו אנרגיות בעלות אופי דומה.
הסלון הוא חלל משמעותי בבית ויש לו השפעה רבה על מצב הרוח הכללי. הוא משמש כחלל שבו נהוג לארח אורחים, לשוחח עם מכרים, לקשור קשרים עסקיים ואף כחלל המרכזי בבית שבו הדיירים מעבירים את רוב זמנם.
המעצב הראשי של חברת קליאה מדלנה באיטליה, מצהיר על כך שהוא דוגל בעקרונותיה של תורת הפנג שואי ומדגיש כי "בהיותו המרחב בו אנו מנהלים את חיי המשפחה והחברה שלנו הפריטים הנוכחים בסלון ייצגו את הדברים המשמעותיים לנו ביותר כמשפחה, כמו גם את הפנים שאנו מבקשים להראות לעולם".
טיפים לעיצוב הסלון ע"פ הפנג שואי
על מנת ליצור עיצוב שישרה אווירה חמימה ונעימה בעת האירוח והישיבה בסלון, מומלץ לשלב מגוון רחב של כסאות וספסלים ובכך לאפשר ליושבים בסלון לנהל שיחות מבלי להפריע לשיחות נוספות.
פינות עמומות - פינות ואזורים ריקים מומלץ למלא באביזרים אמנותיים כגון ציור צבעוני, עציצים גדולים, פסלים וכד´, שיגרמו לזרימת האנרגיה בחלל ולתחושת חמימות. צמחים קוצניים אינם עדיפים באזורים אלו, כיוון שהם יוצרים תחושת אי נוחות ועצבנות באנרגיה הביתית.
על מנת ליצור מראה מרווח, גדול ונקי, מומלץ לתלות מראה רחבה על אחד מקירות הסלון. המראה תגרום לסלון להראות מזמין ונוח ותעביר תחושה של חדר גדול ורחב ידיים.
להשלמת האווירה ובהתאם להתייחסות של תורת הפנג שואי לאנרגית היין והיאנג, מומלץ לשלב בסלון גם אלמנטים רכים כמו כריות רכות על הרצפה או על הספה, פרחים טריים על מרכז השולחן בסלון, שטיחים, וכדו´ - פריטים אלו הם שמעניקים את תחושת ההתפרקות והנוחות בעת הישיבה בסלון.
זה הזמן להתחדשות אנרגטית
נטלי בן שימול - מנהלת מותג קליאה מדלינה בישראל - ממליצה לכם לעשות סיור בביתכם ולהתבונן במה שמייחד אותו מבתים אחרים: המבנה שלו, גווניו, אופי פריטי הריהוט שבו או הסידור שלהם במרחב, וכמובן לשים לב לקישוטים שבו ולפריטי האמנות הפזורים בו. שאלו את עצמכם למשל: "מה מייצגת תמונה זו עבורי ואיזו השפעה עשויה להיות לה על מצב הרוח שלי?". יתכן מאוד שתגלו דברים שלא הייתם מודעים אליהם עד כה.
פנו מביתכם פריטים שאינם רצויים והכניסו אלמנטים המייצגים את מה שאתם מבקשים ומאחלים לעצמכם. הציבו אותם במבואה מול הדלת, במרכז הבית, או בחדר השינה ולאחר מכן - אם תהיו קשובים אולי תשמעו את אנחת הרווחה של האנרגיה בחלל.