מעצבת הפנים דורית וינברן מציגה המלצות חשובות לרענון
, על מנת לתת לה אופי אישי-משפחתי, להוסיף לה ירוק (כי זה חשוב לעיניים), לדאוג לפאן הבטיחותי, ולהפוך אותה למפלט שנעים להסתלבט בו. "הרי ידוע שתנאי מזג האוויר בארץ מאפשרים לנצל את המרפסת, ומאידך שטח הדירות לרוב אינו גדול. אלו, הם שני פרמטרים שההופכים את המרפסת לחשובה ומשמעותית" מסבירה וינברן.
לדבריה "הקו העיצובי במרפסת אינו שונה מהחלל בפנים הבית. אם העדיפות היא לעיצוב קלאסי בתוך הבית, נמשיך באותו קו גם בחוץ. כאשר בד"כ ההמלצה היא לא להעמיס ברהיטים, על מנת לתת תחושה של חלל מאוורר ולא צפוף. כאשר מדובר במרפסות קטנות של דירות בד"כ, מקמו שולחן קטן, נמוך, עם ישיבה בגובה ספת סלון. זאת מאחר ובד"כ הישיבה במרפסת היא לאירוח קליל (לא סעודה רצינית). בנוסף, לרוב היציאה למרפסת סמוכה לסלון ולכן ישיבה נמוכה במרפסת לא תסתיר את הנוף בעת הישיבה בסלון".
אם המרפסת מספיק גדולה אפשר ומומלץ להכניס רהיטים, כאלו שבד"כ אנו לא פוגשים בתוך הבית, כדוגמאת כסאות נדנדה, ערסלים ומרבצים.
במרפסות חשוב לבחור חומרים שמראש קלים לתחזוקה. אם בעבר עשינו שימוש בקש או ראטן, חומרים טבעיים שעומדים בחוץ, היום בשל תנודות במזג האוויר החומרים האלו פחות עמידים. כיום קיימים חומרים שמדמים קש וראטן שעשויים פלסטיק קשיח ונראים מעולה.
בכל הקשור לריפודים - הבחירה תהיה תמיד 100 אחוז בד סינטטי, עם אחוז גבוה של ניילון ונשלף לכביסה. "אני לא ממליצה לעשות שימוש בצבעים בהירים או כהים מדי, על מנת לטשטש את הלכלוך", מוסיפה וינברן.
זאת ועוד, חשוב להסתיר את הרהיט שלא יעמוד מתחת לכיפת השמיים באמצעות כיסוי או קירוי קל.
חשוב לא להצמיד את אזורי הישיבה למעקה. להרחיק את הרהיטים ולמקמם במרכז המרפסת, כדי שלא "יזמינו" את הילד לעלות על הרהיט ולהיות בקרבת המעקה.