סידור שולחן נכון לחג יכול לעשות את כל ההבדל בין הצלחה מסחררת שתגרוף שלל מחמאות לבין עוד ארוחת חג סטנדרטית. לכן, צריך להשקיע מחשבה תחילה בבחירת סידור לארוחה שיהיה לא רק מיוחד ומרהיב ביופיו אלא גם יעיל ונוח ויתחשב בפרמטרים כמו כמות המוזמנים לעומת גודל השולחן.
כולנו יודעים ששנייה אחרי שהמנה הראשונה יוצאת השולחן נראה כמו זירת פשע, סידור מחושב ישאיר לאורחים הרגשה נקייה, נעימה ומפנקת.
האדריכלית איילת שבו המתמחה בעיצוב פנים מסבירה מהי הדרך הטובה ביותר לעיצוב שולחן החג.
עיצוב שולחן - צבעים
"ראש השנה העברי הוא חג המסמל התחלה חדשה, טוהר והתחדשות ולכן אני ממליצה לערוך את שולחן החג על טהרת הצבע הלבן. מפת השולחן היא שקובעת את הטון לארוחה ולכן מומלץ לשים מפה לבנה כדי לשמור על מסורת החג.
על מנת להדגיש דווקא את סט הכלים החגיגי הייתי ממליצה להניח מעל המפה, במרכז השולחן, ראנר זהב עם נגיעות לבן, כיוון והצבע הזהב משדר יוקרה.
טיפ חשוב נוסף הוא לא להעמיס בצבעים, אלא להשתמש בשלושה צבעים לכל היותר, האוכל הוא זה שיעניק את הגיוון והצבעוניות."
מרכז השולחן
"הראנר מסב את תשומת הלב למרכז השולחן ולכן נניח עליו את סידור הפרחים, הנרות וחפצי הנוי. מבחינה עיצובית, ההמלצה היא להשתמש בזר השזור פרחי ליליות בצבעי הלבן, שמסמל התחדשות וטוהר.
סידור הפרחים צריך להיות מאורך ונמוך כך שלא יפריע לאורחים לנהל שיחה אחד עם השני. בצדי סידור הפרחים ניתן להניח פמוטים גבוהים ושקופים עם נרות לבנים על מנת להשרות תחושת חמימות ולהדגיש את אורך השולחן.
על מנת להעצים את העיצוב ניתן לשלב רימונים קטנים מזכוכית או קרמיקה על הראנר, הרימונים מסמלים שפע עושר ואת תחילת השנה. יחד עם זאת חשוב לשים לב לא להעמיס על השולחן, להשאיר אותו נקי כך שכל פריט יקבל את מקומו."
כלי עריכה, כלי הגשה וצלחות
"הדרך הקלאסית והמוכרת לעיצוב שולחן החג היא שלושה סטים של צלחות: צלחת למנה הראשונה, מנת הביניים ואז המנה העיקרית. בשנים האחרונות אנחנו עדים לכניסה של קולינריה עולמית למטבח הישראלי אשר משפיעה על ארוחות החג המסורתיות ויש כאלה שיעדיפו לוותר על אחת מהמנות. ההמלצה היא לדאוג לסט הגשה על כל מנה ולא למחזר צלחות כך שהארוחה תהיה אסתטית. כמובן שהסט צריך להתאים לקו העיצובי כך שאם הצבע השולט הוא לבן, דאגו שגם ההגשה תהיה תואמת, לדוגמא, גווני לבן עם עיטורי זהב על מנת להמשיך את הקו של יוקרה בשילוב של התחדשות."
מתנות אישיות
"לפי שבו התפתח בשנים האחרונות טרנד חדש להעניק יחס אישי לכל אורח ואורח בדמות מתנה. "לכן ניתן לשלב מתנה אישית לכל סועד שתהיה לו למזכרת, המתנה יכולה להיות ממחזיק מפתחות של תפוח עד לממתק הנשיקה, וכמובן מלווה בברכת שנה חדשה".