בעבר, בית חכם היה נחלת העשירים בלבד, אלו שהתגאו בחדרי בקרה מפלצתיים, שבינינו, לא ידעו באמת להפעיל. הנטייה הייתה להתייחס לבית חכם כאל מותרות, בדיוק כפי שהתייחסנו לסלולאריים ול- DVD בתחילת דרכם. כיום, תופס שוק "הבית החכם" בעולם ובישראל תאוצה מטאורית, וכניסתן של מערכות חכמות אל בתים קיימים או בבנייה, עולה מדי שנה בשיעור של עשרות אחוזים.
במקביל להתפתחות מחשבים ומערכות טכנולוגיות שונות, הרי זה מתבקש שנוכל ליצור בביתנו, סביבת חיים אינדיבידואלית המותאמת לצרכינו הטכנולוגיים.
מה זה בעצם בית חכם?
זוהי מערכת ניהול המאפשרת לתכנת מראש קבוצה של בקרים אלקטרוניים שונים באמצעות פקודה אחת, וכך בעצם לשלוט בכל המערכות הקיימות בבית- תאורה, חימום, קירור, מוזיקה, תנורי בישול, טלוויזיה, השקיה, דלתות, חלונות, תריסים ,מיזוג אויר, מערכת האזעקה, דוד שמש, מכונת כביסה ועוד. כל זאת דרך חיסכון מתמיד ובצורה אופטימאלית, המתאימה את עצמה בגמישות לדרישות המשתמש.
בית חכם זה לא רק גאדג´טים, תשכחו את מחיאת הכף להדלקת נורה. כיום, מדובר על מהפכה בתחום הנוחות, החיסכון, היעילות, הביטחון והבטיחות.
יוסי פוגל, יועץ מומחה מטעם "המרכז הישראלי לבית חכם", מסביר כי "לאנשים יש רתיעה מטכנולוגיה, אך האבסורד הוא שמרוב טכנולוגיות חדשות ומוצרי חשמל מתוחכמים, הפכנו להיות עבדים של הבית. מערכת בית חכם חוסכת לנו את כל זה, דרך מרכז שליטה אחד הפועל עפ"י הגדרות הלקוח בפשטות ויעילות".
Smart home- simple life
המערכת יכולה לספק את כל מה שמהווה בית עבורך:
ביטחון, הגנה- מערכת בית חכם יודעת להתעסק גם עם מניעת הפריצה ע"י עיכוב פיזי, מה שמערכות אזעקה רגילות לרוב לא מסוגלות לעשות. גלאים ייחודיים יעשו הכול על מנת למנוע ולעכב את הפורץ מלהיכנס לביתכם ויתגברו את האבטחה- יפעילו ממטרות, יסגרו תריסים, ידליקו אורות וישלחו SMS לנייד שלכם שידווח על פעילות חשודה בבית.
חיסכון- מערכת בית חכם הינה השקעה שמצדיקה את עצמה גם מבחינה כספית ויוצרת את אלמנט החיסכון ללא התפשרות על איכות החיים. בעזרת שעונים אסטרונומים תאורת הגינה נכבית עם הזריחה, המזגן והאורות כבים כאשר הגלאי אינו קולט איש בבית, הוילונות יורדים בימי הקיץ כאשר השמש יוקדת ליצירת הצללה, ומוסתים בחורף ליצירת חמימות.
בטיחות- המערכת נותנת מענה לאירועים לא שגרתיים- בעת שריפה או הצפה הבית יודע להגיב בהתאם- דלתות ותריסים נפתחים ליצירת מילוט מהיר וכניסת אוויר, ומערכות החשמל כבות למניעת דליקה וקצר, בנוסף נשלחת הודעה למוקדי החירום הרלוונטיים.
נגישות- נכה המרותק לכיסא גלגלים יכול בקלות ובמהירות לפתוח את דלת הכניסה מהכיסא מכל מקום בו הוא נמצא בבית ובכך לחסוך מעצמו את המאמץ הכרוך בהגעה עד לדלת.
בשל הקושי בהגעה פיסית למכשירי ולמערכות החשמל על מנת לכבותם, עלולה להיווצר חוסר יעילות ובזבוז חשמל. על מנת לתת מענה לבעיה זו מעבר להרחבת הנגישות לאמצעי השליטה, ניתן לשלב בבית חכם גם פקודות לכיבוי אוטומטי של כל מכשיר או מערכת חשמלית בזמן שלא נעשה בהם שימוש. תחום נוסף בו הבית החכם מסייע לאנשים בעלי מוגבלויות, הוא שמירה על שגרת יום קבועה המאפשרת יציבות פיזית ונפשית. בהתאם לשגרת היום, ניתן להגדיר למערכת משימות מתוזמנות וקבועות כמו השקמה בבוקר בעזרת פתיחת התריסים, והשמעת מוזיקה, חימום המים לקפה ולאמבטיה בשעה קבועה וכן הלאה...
נוחות- תפיסת ניהול החשמל החכמה מציעה, בין השאר, שחרור מהתלות במפסקים שנמצאים על הקיר. לדוגמא, כשממהרים בבוקר לצאת מהבית, אנו מוודאים שלא נשאר שום מזגן, תנור או גוף תאורה דולק בבית, מגיפים התריסים ודורכים את מערכת האזעקה. אך ניתן לוותר בקלות על כל ההתרוצצות, לחסוך זמן יקר ודאגות מיותרות בעזרת לחיצה על לחצן יחיד ביציאה מהבית, שבאמצעותו מגיעות הפקודות הרלוונטיות לכל מרכיבי מערכות החשמל.
התאמת תרחישים לצרכינו
- תרחיש "בוקר טוב" יפתח לכם את התריסים, יחמם את הדוד ויפעיל את מכונת הקפה, תרחיש "קולנוע ביתי" יעמעם את התאורה, ידליק את המקרן ויוריד את המסך בו-זמנית. נוחות יכולה להתבטא גם בלא לקום מהכורסא- שליטה מלאה בכל מערכות הבית במרחק לחיצה.
כולם יוצאים מורווחים
בארץ קיימות כבר למעלה מ- 20 חברות בתחום הבית החכם והשוק ממשיך להתרחב. לכל חברה המוצרים שלה והטכנולוגיה שלה, ונוצר מצב בו הלקוחות עלולים ללכת לאיבוד בין הטכנולוגיות והחברות השונות. לשם כך הוקם "המרכז הישראלי לבית חכם", שבניגוד למה שהיינו עשויים לחשוב- מקדם את הלקוח ומשמש כמעין "מחנך שוק". חזון החברה הוא יצירת תועלות, והיא מרכזת את הנושא הן ללקוחות והן לחברות- לטובת שני הצדדים, ובעיקר לטובת הלקוח.
פוגל מסביר את הדברים בפשטות: "אצלנו כולם יוצאים מורווחים- הלקוח מקבל ייעוץ מקצועי, ואנו מאפיינים את צרכיו ודרישותיו על-מנת להתאים לו את המערכת הנכונה ביותר, והחברות- אשר מקבלות הפניות של לקוחות מאיתנו.
לקוח הפונה לחברה בתחום ללא קבלת ייעוץ עלול לקנות מערכת ולהשתמש רק באחוז מזערי מיכולותיה, בזמן שהוא משלם על כולה. בעוד שאם אנו נפנה אותו, לאחר ייעוץ, נפיג את החשש שמא יבחר במערכת שליטה שאינה מתאימה לו וכך יהיה מסוגל להבין ולשלוט על המערכת אותה הוא מעוניין לרכוש באופן המיטבי".
אז למי זה מתאים?
לבתים קיימים, לבתים בשיפוץ, לבתים בבנייה, לבתים גדולים, לבתים קטנים, לבנייה רוויה - לכולם.
רוב המערכות החכמות מועברות ע"י תשתיות פנימיות, אך אם בבתים קיימים עסקינן, אפשר להעביר חיווט דרך קווי החשמל הקיימים או באופן אלחוטי, ללא הרס קירות וללא בלאגן מיותר.
הרי כשאנו בונים בית אנו צריכים לתכנן ולחשוב 20 שנה קדימה ולהתחשב בצרכינו העתידים לבוא, לכן, גם עם עכשיו נדמה שאנו עדיין לא בשלים לטכנולוגיה הזו, לטובתנו כדאי להתקין את המערכת, כיוון שהשימוש בה יהיה הכרחי.
זו הסיבה לכך שמערכות בית חכם המותקנות בבתים חדשים משמשות כיום כמקדם מכירות.
גם מבחינה כספית, עכשיו אפשרי הדבר יותר מתמיד.
בשל התחרות שנוצרה בין החברות, פותחו אמצעים וטכנולוגיות אשר הוזילו את עלות המערכת ותרמו לירידה המשמעותית במחירים. ניתן להשיג מערכת בית חכם בסכום של 5000$ ומעלה.
אותה תחרות גם הובילה לפיתוח ממשקים יותר ידידותיים למשתמש, כתובים בכל שפה מבוקשת, ברורים וקלים לשימוש. המגמה של יצרני המערכות היא לשחרר את הלקוח מהתלות בהם.
גם מבחינה עיצובית הפיתוח לא אחר לבוא, והפך את הלחצנים, הפנלים והמסכים לצבעוניים, מעוצבים ומותאמים עפ"י דרישות הלקוח.
מפסק חכם אחד יכול לתת פתרון אסתטי ונקי לעין ולהחליף את הכמות הגדולה של המפסקים הקונבנציונאליים שמעמיסים לנו על הקירות.
הבית החכם יתוכנת ברמה כה גבוהה עד שיכיר את דייריו, יזהה את צרכיהם ויספק להם אותם.
המערכת מעלה את רמת איכות החיים ויחד איתה יוצרת חיסכון מקסימאלי.
ואם נכונה האמרה ש"ביתו של אדם מבצרו" אזי בית חכם- לא עוד סרט עתידני, אלא מוצר מתבקש.
מה חשוב לדעת לפני שמתכננים בית חכם? אילו אמצעים קיימים כדי להפוך את חייכם בבית לפשוטים יותר? היכנסו אל
וקבלו עיצות ממומחים בתחום