חם על החורף - החלק הראשון

אוויר קר מגיח למחוזותינו והצורך בחימום הבית גובר. Adira מציגה סדרת כתבות בנושא ומציעה מגוון פתרונות שיחממו לכם את הבית

מאת שחר בן פורת | צילום יח"צ | תאריך 1.12.08

למרות ההתחממות הגלובאלית, המיעוט בגשמים והרבה מדי ימי שמש בחורף, הטמפרטורות במחוזותינו עדיין נמוכות. אומנם, את הסוודרים הכבדים אפשר עדיין להשאיר במדף עליון בארון, אבל את הבית כדאי ורצוי לחמם.

קמין בסגנון ייחודי עם רגלי ברונזה וגימור בניחוח עתיק, מבית המותג הצרפתי GODIN (צילום: יחצ)
קמין בסגנון ייחודי עם רגלי ברונזה וגימור בניחוח עתיק, מבית המותג הצרפתי GODIN (צילום: יחצ)


כמה זה עולה לנו ?

חברת "אלקטרה", המשווקת את מזגני Inverter, ערכה סקר באמצעות מכון "שילוב", ולפיו 93% מהישראלים נוהגים לחמם את ביתם בחורף. על פי הסקר, הדרך הפופולארית בקרב 65% מהציבור, היא כמובן מיזוג אוויר. בתנור חשמלי משתמשים 19%, ברדיאטור 14%, ואילו הן בהסקה מרכזית על בסיס סולר והן במפזר חום משתמשים 8% מהאוכלוסייה בלבד.

קמין

או אח עצים, מפעילים רק 4% מאיתנו, ו-2% בלבד מחממים בגז.

קמין המבוסס על חימום באמצעות גז, חימום הכרמל (צילום: יחצ)
קמין המבוסס על חימום באמצעות גז, חימום הכרמל (צילום: יחצ)

היתרון של חימום הבית במזגן ברור: צריכת חשמל שלו נמוכה ביותר ועומדת על כ-43 אגורות לשעת הפעלה של מזגן עם 1 כוח סוס. לעומת זאת, תנור חשמלי בעוצמת 1,500 וואט יעלה 86 אגורות לשעה, מפזר חום בעוצמת 2,000 וואט יעלה 1.15 ₪ לשעה, ורדיאטור בעוצמת 2,500 וואט יעלה 1.43 ₪ לשעת עבודה. תנור גז, המשתמש ב-0.4 ק"ג של גז בכל שעה, יעלה 2.5 ₪ לשעה.

אך למזגן ישנם חסרונות, והראשון שבהם הוא העובדה כי הוא מייבש את האוויר, אלא אם כן השקעתם יותר כסף ורכשתם מזגן מתקדם שפועל על טכנולוגיה שמונעת זאת.

בנוסף, הוא נוח פחות למתגוררים בדירות שכורות, שכן הוא דורש התקנה בקיר, שהיא פעולה לא זולה, ולאחר מכן את פירוקו והתקנתו מחדש תמורת תשלום. ומעל הכל, מזגן הוא מוצר הרבה יותר יקר בהשוואה לרדיאטור, תנור חשמלי או מפזר חום. בעוד שאלו האחרונים עולים מאות שקלים, הרי שמחירו של מזגן איכותי יתחיל ב-1,700 ₪ ויגיע אף ל-5,000 ₪ ויותר, בהתאם למותג ועוצמת המזגן. לפיכך, מבחינה כלכלית יעבור זמן לא קצר עד שהוא יחזיר את ההשקעה.

רדיאטור נייד, אידיאלי למתגוררים בדירות שכורות, שריג טופ סטנדרט (צילום: מורפי ריצ
רדיאטור נייד, אידיאלי למתגוררים בדירות שכורות, שריג טופ סטנדרט (צילום: מורפי ריצ'רדס)

פתרונות לדירות שכורות

אמצעים כגון רדיאטורים, תנורים ומפזרי חום הם אידיאליים למתגוררים בדירות שכורות או למי שצריך אמצעי חימום נייד בבית. המחירים כאמור, זולים. באתר "עודפים סנטר" (www.odc.co.il) המוכר עודפים מתצוגה ומוצרים סוג ב´, ניתן למצוא רדיאטורים ב-300 עד 600 ₪ ומפזרי חום בין 70 ל-240 ₪. מוצרים חדשים יעלו יותר, וגם אם תחפצו במוצרים מתקדמים טכנולוגית, יש אפשרויות. חברת "שריג טופ סטנדרט", לדוגמא, משווקת רדיאטור חכם עם שלט ומסך LCD. לדברי החברה, הוא "מחמם ב– 30% יותר מרדיאטור רגיל, מופעל על ידי שלט, בעל מסך LCD לתצוגת הטמפרטורה וטיימר שניתן לראות גם בחשיכה". המחיר 999-1249 ₪.

אמצעי חימום נייד המתאים גם לדירות שכורות, שריג טופ סטנדרט (צילום: מורפי ריצ
אמצעי חימום נייד המתאים גם לדירות שכורות, שריג טופ סטנדרט (צילום: מורפי ריצ'רדס)

פתרון חדש נוסף הם תנורי החימום של חברת "פג-חום", הפועלים על חשמל ולא על גז, ומבטיחים חסכון בעלויות בשילוב בטיחות גבוהה יותר. הם מופעלים על ידי קרני אינפרא אדומות קצרות שמקרינות את החום, ומחירם בין 1,500 ל-2,500 ₪.

מחפשים טיפים ופתרונות חימום נוספים המתאימים לדירות קבועות? היכנסו לכאן

חזור מעלה