"כשהייתי קטן תמיד אהבתי לצייר והיה לי ברור שאני אלך לתחום שקשור לאמנות, אבל כשהשתחררתי מהצבא חשבתי דווקא על כיוון של שיווק ופרסום. התחלתי לעבוד בנגב קרמיקה וזה בסוף מה שהחזיר אותי למקורות. כיום אני בן 36, סיימתי ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים במכללה הטכנולוגית בבאר שבע לפני 12 שנה, אבל ברוב מה שאני עושה אני מאוד אוטודידקט. הלימודים דרבנו אותי לחפש ולחטט יותר, לחשוב מעבר למסגרת ולהיחשף למגזינים, לתערוכות ולמעצבים מהעולם. אחרי הלימודים עבדתי בחברות מטבחים ובמשרדים שעסקו בעיצוב פנים. האחרון שבהם היה משרד האדריכלים בילגוראי פוזנר, שעושה פרויקטים לרנואר ול- twenty four seven. באיזשהו שלב החלטתי לעזוב לדרך משלי. התחלתי ממש מקטן, מאפס ולאט לאט הצטברו פרויקטים. עכשיו אני כבר ארבע שנים עובד כעצמאי".
"אני מאוד אוהב קו נקי, באוהאוס ומינימליזם, אבל לאחרונה אני מתחיל למצוא עניין גם בעיצובים וסגנונות אחרים, צבעוניים ואפילו ´עמוסים´ יותר בפריטים, חומרים וטקסטורות. אני מאמין שכל עיצוב מוקפד שנעשה בצורה טובה בסופו של דבר ייראה מצויין. מה שנפוץ בארץ לרוב, זה מה שנקרא ´קו נקי´, כי הכי פשוט וזול לעשות אותו. הוא גם הכי קל לביצוע, אז כמובן שנוח להתמודד איתו. אני רואה לא מעט עיצובים של קווים מינימליסטים והכל יחסית בייסיק וחוזר על עצמו לצערי. יש לי בעיה עם דברים שאני חושב שהם חרושים וטרנדיים מדי, ונורא קשה לי לספק עיצובים כאלה ללקוחות שלי. אני מאמין שעל הקו הבייסיק, הנקי, אפשר לשתול מה שאתה רוצה ואפילו להפוך את זה לאמנות עכשווית עם המון פריטים משוגעים".
סיפתח: הפרויקט הראשון שלי"בית שתכננתי מאפס של קרוב משפחה. הקונספט היה קו נקי יחסית, סגנון מינימליסטי עם קצת שילוב של אבן".
גאווה מקצועית"בית שעיצבתי ברמות יאיר - פרויקט מאוד רציני ומושקע. זה היה משהו משוגע לגמרי. קיבלתי בית כפרי עם קירות זוויתיים והתבקשתי להפוך אותו לסופר מינימליסטי. הלקוחות עבורו את השלב הקלאסי והם רצו משהו אחר. הם פגשו לא מעט מעצבים וכולם אמרו להם שרק אם שוברים את הקירות החיצוניים ונכנסים לשינוי חזיתות, אז אולי אפשר לעשות משהו מינימליסטי ואנחנו הצלחנו בלי לשבור קירות להגיע בדיוק לתוצאה הרצויה. יש אנשים שיגידו שמינימליזם כזה הוא קר או מנוכר, אבל חשוב לציין שהבית מוקף כולו בוויטרינות שמשקיפות כלפי חוץ. הנוף הוא מאוד עשיר ויש בו המון אור וצמחיה, כך שהחום בא מבחוץ והחמימות משתקפת בתוך הבית.
כל הרקע בדירה מעוצב בקווים ישרים ובגוונים מונוכרומטים, אבל יש שם הרבה דברים שלאו דווקא מוגדרים כמינימליסטים. זה כמו להיכנס למוזיאון קר עם תקרה גבוהה ובאמצע יש יצירות שיושבות לך בחלל. כמובן שזה עדיין בית מגורים ולא מוזיאון, כך שזה משהו שונה, אבל במקום יש המון פינות נעימות ומתוקות שמשתלבות מצוין עם המראה מינימליסטי. אני תמיד נותן פינות חמד, משהו שידליק את העין. בבית אחר, למשל, אמרתי: ´בחדר השינה המרכזי ניתן את הטוויסט´. זה בית עם רצפה שחורה ותקרות גבוהות והחלטנו לעשות מיטה מגניבה וריצוף שונה בקטע ביזארי קצת, על קו הבארוק".
הבית שלי"אני שוכר דירה בתל אביב. יש בה המון פריטים מאיקאה ודברים שהם בעיצובים חמודים, אבל לא יקרים. נתתי תשומת לב בעיקר לטפטים, פרקטים ולריהוט. אני לא ממש אתחיל להשקיע בעבודות שיפוץ ותאורה כי זו דירה שכורה. כרגע, לצערי, הסנדלר הולך יחף".
הבקשה הכי מוזרה שקיבלתי מלקוח"היו לקוחות שביקשו ממני להתקין מראה על התקרה בחדר השינה, ומי שהיה אמור לבצע את זה הוא האבא של הלקוחה. בסוף חיכינו עד שהוא יסיים את העבודות והבאנו מישהו אחר שיתקין אותה".
הטיפ שלי למשפץ המתחיל"חשוב לתמחר מראש את העלויות, לעבוד עם בעל מקצוע שידע לתקצב את הכל מניסיון ויעשה הערכת מחיר נכונה - עוד לפני שנכנסים להרפתקה הזו. כמו כן, כאשר בוחרים מעצב, יש להקפיד לבדוק את היכולת והסגנון שלו. השוק היום מוצף במעצבים עם מגוון רחב של הכשרות לימודיות וניסיון, מה שמצריך מהלקוח לבדוק טוב יותר. היחשפות לעולם העיצוב באמצעות דפדוף במגזינים וחיטוט באינטרנט ובחנויות מבעוד מועד, תעזור ללקוח לעשות החלטות נכונות יותר. אחרי חשיפה שכזו המשפץ מגיע חכם ומעודכן יותר. הוא יודע לבקש בקשות נכונות יותר ושיתוף הפעולה בינו ובין הלקוח הופך לפורה ואפקטיבי".
הסוד שלי לעיצוב הבית"לא להיגרר אחרי טרנדים ולהסתפק רק במה שיש בארץ. לראות עבודות מחו"ל או עבודות של מעצבים בכירים בארץ. הכי חשוב זה להתייחס לחלל על פי הפרופורציות שלו. לבדוק את היחסיות בין האלמנטים - איך חיפוי הקיר או הטקסטורה משפיעים על החלל. הכל צריך לצאת יחסי באופן מידתי ונכון. לפעמים אנשים קונים בכח דלפק למטבח, למרות שאין להם מקום. זה נראה כמו קופסה זרוקה בלי שום פרופורציה. חשוב מאוד להתייחס לכל הפרטים הקטנים ולהקפיד על הפינשים. לא סתם לזרוק אלמנטים. עיצוב זה לרדת לפרט הכי קטן. זה מצריך מהלקוח עבודה גם מבחינתו, לא רק לראות את מה שהשכנה עשתה".
לצפייה בעבודות נוספות של יניב סולומון
מובילי התחום נחשפים:
רוצים להשתתף במדור?