"אדריכלית עצמאית בת 49. הקריירה שלי התחילה בעיצוב טקסטיל דווקא, והיה לי סטודיו לאריגת שטיחים במשך 15 שנה. לאחר מכן עשיתי הסבה ולמדתי הנדסאות ועיצוב פנים במכללת "הרמלין" להנדסה בנתניה. עבדתי 7 שנים במשרדה של אמי, אדריכלית הפנים המוכרת אדית ברון, ולאחר מכן עברתי הכשרות שונות בבניה ירוקה, בארצות הברית במכללת בילדינג ובמכון התקנים הישראלי. ב-2005 פתחתי משרד משלי, וכעת אני שותפה במשרד שלנו ויטל רוזנברג אדריכלים, עם אדריכל אלון רוזנברג. המשרד עוסק אך ורק בתחום הבניה הירוקה, עם התמחות מיוחדת בבניה בחומרים טבעיים. מבני חבילות קש, לבני אדמה, שקים דחוסים באדמה, תערובות למיניהן זה אנחנו".
"הפרויקט הראשון שלי כמעצבת עצמאית היה עבור אישה מבוגרת, ממייסדות קיבוץ מעגן מיכאל, שהייתה צריכה עזרה בעיצוב ושיפוץ דירה מתחדשת בקיבוץ. חגגנו ביחד את החופש העיצובי שניתן לה אחרי כל כך הרבה שנים של קבלת דין התנועה המון צבע, המון חומרים".
גאווה מקצועית"אני אוהבת וגאה בשני מתחמי התיירות שתכננתי: "חוות האיסיים", שישה צימרים ומסעדה בהרי ירושלים, ו"רותמ´ס גסטהאוס" שגם בו יהיו שישה צימרים ומסעדה. (כרגע בנויים שניים מהם). שני המתחמים עשויים ממבני חבילות קש מטויחים באדמה, והם יפים, מבודדים תרמית ואקוסטית, מיוחדים מאד למראה ומתפקדים מצוין באקלימים השונים בהם הם ממוקמים".
הבית שלי"הבית שלי הוא בית ישן בכרכור. הוא בנוי מתערובת של סגנונות בחלקו בית מושבה ישן אופיני, ובחלקו בעל אופי אמריקאי, עם פריטי עץ ועבודות נגרות בנין מיוחדות.
הפינה האהובה עלי"הפינה האהובה עלי בבית היא דווקא בחצר. בפינה הצפון מערבית שלה שבה נושבת הבריזה הנהדרת של אחר הצהריים, יש עץ תות ענק שמצל על יותר מ-120 מ"ר. תחתיו הקמנו מטבח חוץ, שולחן אכילה גדול ופינת ישיבה".
הבקשה הכי מוזרה שקיבלתי מלקוח"הלקוחות שלי מהוויים את ה´גרעין הקשה´ של הירוקים בארץ, ולכן אין דרישה שנראית לי מוזרה מדי. כבר התבקשתי לבנות בית ללא יסודות קונבנציונליים, להקים חדרי שינה גדולים המיועדים עבור משפחה שלמה, להכין תעלות תת קרקעיות לאוורור ועוד ועוד. אני סקרנית תמיד ושמחה לנסות כל דבר שיקל ויתאים לדיירים, למבנה ולאקלים".
הטיפ שלי למשפץ המתחיל"חפש קודם כל את השמש והרוח במגרש שלך, ותתחיל את התכנון מנתונים אלו".
לצפייה בעבודות נוספות של מיכל ויטל-ברון
מובילי התחום נחשפים:
רוצים להשתתף במדור?