יום העצמאות הקרב ובא, מסמל לא רק את חגיגות ה-61 למדינת ישראל, אלא גם את פתיחת עונת המנגלים. אתרי הפיקניק והפארקים עתידים להתמלא במנגלים, וכך גם בבתים הפרטיים ובדירות הגן.
מנגל מסורתי
באופן מסורתי, הדרך הנפוצה ביותר לקיים מנגל כהלכתו היא באמצעות גריל פחמים. אם המנגל מתקיים מחוץ לבית, לרוב רוכשים גריל פחמים קטן ונייד שעלותו מסתכמת בעשרות ספורות של שקלים, בתוספת שק פחמים; אם המנגל מתקיים בחצר הבית, קיימים בשוק גרילי פחמים יקרים, גדולים, יציבים ועמידים יותר לאורך זמן.
בלי לנפנף
במקביל לגרילי הפחמים המסורתיים, הולך וכובש הגריל המבוסס על גז, מקום של כבוד בקרב חובבי הבשר הצלוי. יואלה פטרון מנהלת תחום עיצוב ונראות ברשת "הום סנטר", אומרת כי "אנשים התעייפו מהשיטה הישנה של גריל פחמים שמצריך הרבה עבודה, ועברו לגריל גז. מבחינה תפעולית, תוך כמה רגעים מהרגע שאתה מתחיל, הגריל כבר פועל; לא צריך פחמים, לא צריך לנפנף, רק נקודת גז מרכזית בבית או בלון גז בחצר, ויש לך מנגל עם עוצמה חזקה וללא לכלוך".
דיויד דרייר, יבואן של המותג וובר המשווק ברשת "ACE אוטודיפו", מספר כי הוא מייבא ארצה גריל פחמים וגז מתחילת שנות ה-90, אבל "אנחנו רואים ב-4-5 שנים האחרונות התחזקות של גריל הגז בארץ, מכיוון שגרילי הגז השתפרו ברמתם והם מספקים חום יותר חזק והם הרבה יותר עממיים מבחינת רמת המחיר. בנוסף, הם משתלבים בטרנד הבריאותי השימוש בגריל גז יותר בריא משימוש בגריל פחם".
סיבה מפתיעה נוספת היא פסק דין שהתקבל בשנים האחרונות המתיר לדיירים בבניינים משותפים להשתמש בגריל גז במרפסת ביתם.
לדברי שר, יחס המכירות בין גריל פחמים לגריל גז ברשת עומד על 50-50, אך לקראת יום העצמאות המגמה משתנה ומכירות גריל הפחמים מגיעות ל-70% מסך המכירות, וזאת בזכות ניידות גריל הפחמים הנפוץ.
כמה יעלה לכם למנגל השנה ?
השוק כצפוי עתיר מותגים שונים, והמחירים משתנים בהתאם. קבלו סקירה נרחבת על המוצרים השונים ומחיריהם; מחיר גריל הפחמים של וובר נע בין
550 ₪ לבין 7,000 ₪, בעוד שמחיר גריל הגז נע בין
1,000 ועד 18,500 ₪.
מחיריהם של גרילי הגז הנמכרים ב"הום סנטר" נעים בין
750 ל-6,000 ₪.ברשת "מסעות" מצאנו שלל גרילי גז בעוצמות אש שונות של חברת Camptown, שמחיריהם נעים בין
699 ל-4,299 ₪.
חברת "איסמור" משווקת 90 דגמים של גרילי גז הכוללים ארובה לקליטת עשן. גרילים אלו מיועדים להרכבה עצמית, ומחיריהם נעים בין
1,590 ₪ ל-40,000 ₪.
חברת "כרמל דיירקט" מייבאת לישראל את ליין גרילי הגז של GRANDHALL האירופאית, שתוכננו כך שהבישול עובר החוצה, לחצר. מחיריהם החל מ-
4,000 ש"ח ועד 30,000 ₪.
גם גז, גם נייד
אם אתם משתמשים בגריל בנסיעות מחוץ לבית, דעו שגם לכך יש פתרון: חברת וובר מוכרת תמורת
1,100 ₪גריל נייד הפועל על בלון גז נייד השוקל 450 גרם בלבד, חלק מסדרת Q של החברה.
ב"הום סנטר" מצאנו כירת גז ניידת עם הצתה אלקטרונית העולה
80 ₪בלבד.
כדאי לבדוק לפני שרוכשים גריל גז
בבואכם לרכוש גריל גז כדאי להתייחס לשאלה העיקרית - מהי תדירות השימוש ומהו מספר האורחים הממוצע שאתם מתכננים להאכיל באמצעותו. אם תדירות השימוש ומספר האורחים גדול, אתם זקוקים לגריל עם 3 או 4 להבות; תדירות נמוכה ומספר אורחים קטן, מאפשר להסתפק בגריל עם 2 מבערים בלבד. מעבר לכך, כדאי לדעת שגרילי הגז כוללים במרבית המקרים שטח עבודה, שטח אחסון ומידות שונות של עוצמה, כך שחשוב לתכנן את הרכישה שלכם בהתבסס על בדיקה מפורטת של כל הצרכים שלכם.
אם חשובה לכם גם איכותו של גריל הגז, הנתון החשוב ביותר לבדיקה בגריל גז הוא עוצמת ה-BTU ביחס לשטח הצלייה. גריל גז עם BTU נמוך, הוא פחות חזק והצלייה עליו תהיה איטית יותר. בנוסף, חשוב שוודא שיש מפזרי להבה בין המבער לבין רשת הצלייה, שעוזרים לפיזור החום בגריל ומונעים משומן לטפטף על מבער הגז.
ועכשיו, אחרי שיש בידכם את כל הכלים לבחור מנגל שינעים לכם את החג, צריך רק לדאוג לבשר איכותי ולהרבה תיאבון!