כוכב הצפון

הוא תמיד היה בסביבה אך בשנים האחרונות בפרט הפך העיצוב הסקנדינבי לאחד הסגנונות המובילים בעיצוב הישראלי ונהנה מפופולריות רבה בזכות הקו הנינוח, הנקי והמונוכרומטי. בהשראת תערוכת STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR המתקיימת בבירת שוודיה, קבלו חשיפה לצפון.

גם אם הבית שלכם מעוצב בסגנון כפרי או מודרני, קשה שלא להעריך את הסגנון הסקנדינבי המדוייק והמרגיע. נדמה כי לכל אשר נלך, נראה איזכורים ואימג´ים שלו בספרות הבינלאומית, בקולנוע, בטלוויזיה וכמובן במגזינים והאתרים בתחום עיצוב הפנים.

באדיבות אליתה ליוינג
באדיבות אליתה ליוינג


לא בכדי תערוכת STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR צוברת תאוצה ובשנים האחרונות היא נתפסת כאחד המובילות לצד SALONE DEL MOBILE במילאנו וה- Maison&Object בפריז: "תערוכות עיצוב הן המקום להתעדכן בכל מה שטרנדי, חדש ומסעיר, ועל הדרך לנעוץ עוד דגלון על המפה", אומרת מעצבת הפנים הדס רוט, מבעלות המשרד "הלל אדריכלות ועיצוב פנים". "שבוע העיצוב שנערך בשטוקהולם, בירת שבדיה, אינו נופל משאר ירידי העיצוב האירופאיים שסביבו. חרף הקור העז, רבים הגיעו להתרשם מעיצוב סקנדינבי משובח, ובנוסף מזרקור שניתן גם לעיצובים בינלאומיים מרשימים ומפתיעים, כמו סדנת עיצוב בובות קוקאשי יפניות, או טקסטיל מעוצב בסגנון מרוקני".

קרדיט יחצ חלמיש
קרדיט יחצ חלמיש

נירית פרנקל, בעלת משרד לתכנון, אדריכלות ועיצוב הבית, מוסיפה גם היא כי, "שבוע העיצוב שהחל דרכו בשנת 2002, הפך לדבר החם, עבור כל מי שמתעניין ורוצה להכניס לביתו את העיצוב הסקנדינבי. האירוע הוא מקום מפגש לקניינים, מציגים, בלוגרים, עיתונאים ואוהבי עיצוב באשר הם, אשר מוזמנים להתרשם מהיצע רחב של פריטי ריהוט, אביזרים, פטנטים וחידושים בדגש על איכות חיים ולייפסטייל, וגם לעשות מינגלינג בשעות החשיכה, במסיבות קוקטייל נוצצות".

העיצוב הסקנדינבי מביא עימו פילוסופיית עיצוב וחיים נורדית המחברת בין שימושיות, נגישות ואסתטיקה. ההצלחה של מותגים סקנדינבים כדוגמת איקאה השבדית או FROST הדנית מוכיחה שלא מדובר בתופעה חולפת, אלא בסגנון עם אמירה ברורה המתייחס לאופן בו אנשים רואים, צורכים ומדמיינים את חווית המגורים - לא משנה היכן על הגלובוס הם נמצאים.

עיצוב פנים סיגל מלכה, באדיבות סוויס סיסטם, צלם ליאור טייטלר
עיצוב פנים סיגל מלכה, באדיבות סוויס סיסטם, צלם ליאור טייטלר

על רקע תרבות הצריכה והאינטנסיביות הקיומית של העשורים האחרונים מציע העיצוב השקול והמאופק אלטרנטיבה יציבה, צנועה ושפויה- יש שיאמרו סגפנית- שמודעת לסביבה, עושה לה כבוד ומשתמשת בעיקר בחומרים טבעיים. התוצאה המשוקללת מוסיפה מימד של איזון ושקט בחלל.

בתערוכה הושם דגש על רקע וצבעוניות החלל שצריך להיות לבן, פשוט ונקי. סקאלת הצבעים כמו תמיד התאפיינה באפורים קרירים, כחולים חיוורים וכמובן שחור ולבן קלאסיים. ניכר שימוש בערכת הצבעים הזו בטקסטיל, בריהוט, בגופי התאורה ובאביזרים הנלווים שהוצגו ושיוו לחלל את האווירה הנורדית הנכונה.

שרה ונירית פרנקל, צילום איתי בנית
שרה ונירית פרנקל, צילום איתי בנית

אורחת הכבוד בתערוכה היתה הארכיטקטית, מעצבת המוצר, והאמנית האיטלקיה פאולה נבונה, שיצרה מיצג מיוחד בכניסה ליריד הרהיטים והתאורה על אף שסגנונה הוא ההפך הגמור מהסגנון הסקנדינבי המובהק.

עוד מהחידושים שהוצגו השנה הוא בית חממה – תרתי משמע – כבית ירוק ומקום התכנסות ותצוגה למעצבים מוכשרים בתחילת דרכם. אטרקציה נוספת היתה בדמות בר מעוצב, שילוב בין עיצוב לקולינאריה, באולם ויקטוריה, סביבו נערכו שיחות על עיצוב וארכיטקטורה. המקום הפך כר מתאים להרצאות המעניינות ולשיחות סביב האירוע הנוצץ. עוד הוכחה לכוחו של המטבח, כסביבת עבודה שוקקת, שסביבה מתכנסים בכיף ובתענוג.

באדיבות חברת דומיסיל
באדיבות חברת דומיסיל

אולי יעניין אתכם גם:

לצפייה בבתים מעוצבים>>

איך תעשו זאת בעצמכם>>

חזור מעלה