במסגרת המגמה החסכונית והמצמצמת בעלויות, עולה קרנו של העיצוב הדו שימושי. באמצעות שילובן של שתי פונקציות ולפעמים יותר, תוכלו ליהנות מפריט אחד כפליים; לחסוך במקום, לחסוך בקניית פריט משלים נוסף, וליהנות מעיצוב מקורי שישרת אתכם למגוון שימושים.
שולחן שהוא גם מנורה
הישראלים שהבינו מזמן כי דילים ה"הכל כלול" הם הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות להם ולא רק בחופשות לטורקיה, מתחילים לגלות התעניינות בתחום הדו שימושי לבית.
כך תוכלו להשיג שולחן צד שישמש אתכם גם כגוף תאורה, קוביות אחסון מוארות שניתן לשבת ולקרוא עליהם, שולחן שהוא גם לוח שח, מראה שהיא גם מקום לאחסון של מוצרי איפור, או במילים אחרות גם, גם וגם.
כן, העידן העכשווי שואף לכיוון של שתי ציפורים במכה אחת ובכך יוצר לנו סביבת מגורים פרקטית, יעילה ומשודרגת, שבהרבה מהמקרים נוחה בייחוד לדירות קטנות שבהם המקום הוא ערך נעלה. אלו יוכלו ליהנות במיוחד מהטרנד הנוכחי וליצור לעצמם סביבה מרווחת יותר, על אף ששטח דירתם במציאות הוא קטן מכפי שיראה.
איך לא חשבו על זה קודם?
המעצב ג´ון האריסון (Jon Harrison), יוצר פריטים יומיומיים באותה הגישה הפרקטית. האריסון מעצב כלי עבודה שהופכים כל פעולה פשוטה לפשוטה הרבה יותר.
מסקינטייפ ועליו סימון של ס"מ, סרגל שגם פותח מעטפות, מעצור לדלת שהוא גם מחזיק מטריות ועוד עיצובים מקוריים המעלים אצל רבים מאיתנו את השאלה: "כל כך פשוט, איך לא חשבו על זה קודם?"
מוצר עם כפל משמעות
"העולם הדו שימושי כבר מזמן חצה גבולות והגיע גם לתחום העיצוב", מציינת אווה קמחי, מנכ"לית ומבעלי "קמחי תאורה".
לדבריה, "טרנד הדו שימושי אומנם יותר פונקציונאלי, אבל בהחלט נראה כי גדולי המעצבים כמו גם אלו הפחות מוכרים, השקיעו בפריטי עיצוב אלו מחשבה רבה על מנת להמשיך ולהבליט את העיצוב היפהפה והמיוחד, ומאידך לחסוך מקום ובעצם לחסוך רכישת שני מוצרים ולעתים אף יותר".
עוד מוסיפה קמחי "הצרכן נהנה משילובים אלו של כפל משמעויות ובהתאם לכך גם לא מהסס בכל הקשור למחיר. קודם כל הוא משלם עבור הרעיון היצירתי, ולאחר מכן על הביצוע, כך שגם המחירים עבור פריטים אלו מוצעים בהתאם ובדרך כלל יקרים לעומת פריטים דומים אחרים בעלי פונקציה אחת".