סוגרים פינה: פינות אוכל מותאמות לבית

שולחן מלבני, עגול או מרובע? מעץ או מזכוכית? או שבכלל אפשר להסתדר רק עם האי במטבח? לקראת פסח עשינו לכם סדר בפינות האוכל

עוד שנייה מגיע פסח ועמו ליל הסדר והקושיות שעולות כל שנה מחדש: ליד מי נושיב את הדודה המעצבנת ואיך נפריד בין בני הזוג שלא מדברים ביניהם כבר חמש שנים כדי שלא יתחילו לריב באמצע ההגדה.

אם מדובר במשפחה גדולה שאוהבת לארח כדאי לבחור בשולחן גדול מלכתחילה כדי לא להסתבך עם פתיחות, סגירות והארכות כל שני וחמישי | קרדיט: יחצ בית אלי
אם מדובר במשפחה גדולה שאוהבת לארח כדאי לבחור בשולחן גדול מלכתחילה כדי לא להסתבך עם פתיחות, סגירות והארכות כל שני וחמישי | קרדיט: יחצ בית אלי


לשאלות הרות הגורל שיקבעו אם ארוחות החג יעברו בנעימים (יחסית) או יסתיימו במארחים מרוטים ובאורחים עצבנים מצטרפת סוגייה לא פחות חשובה, והיא: איפה? איפה נושיב את כל האורחים שנופלים עלינו על טפם – ועוד נשאיר כיסא ריק לאליהו הנביא?

הדירה הישראלית מתהדרת בדרך כלל בפינת אוכל נפרדת, לרוב בחלל משותף עם הסלון והמטבח. תמצאו בה שולחן נאה עם 6-8 כיסאות, שנשארים מיותמים משימוש ברוב ימי השבוע, עד שמגיעה ארוחת שישי חגיגית או ארוחת חג יבשושית. אז מתחילים לאלתר ולחבר כל מיני שולחנות מתקפלים וכיסאות מהשכנים כדי להצליח להושיב את כולם.

כיצד, אם כך, אפשר להפוך את פינת האוכל מחלל מפואר אך מיותר לפינה שהיא גם ייצוגית וגם שימושית?

מחפשים לחדש את פינת האוכל לחג ?

פינות אוכל במבצע

בית מארח:

ראשית חייבים לבחון את הצרכים של המשפחה ואת החלל שבו מוצבת פינת האוכל.

אם מדובר במשפחה גדולה שאוהבת לארח כדאי לבחור בשולחן גדול מלכתחילה כדי לא להסתבך עם פתיחות, סגירות והארכות כל שני וחמישי.

שולחן אוכל מודרני מבית Rossetto | קרדיט לתמונה: יחצ Rossetto
שולחן אוכל מודרני מבית Rossetto | קרדיט לתמונה: יחצ Rossetto

אם פינת האוכל שלכם מלבנית, כמו ברוב הדירות בישראל, תעדיפו שולחן מלבני. עם זאת, אם החלל המכיל את פינת האוכל בביתכם הוא ריבועי ומרווח אפשר לבחור בשולחן מרובע או עגול, שמאפשר שיחה נעימה יותר בין הסועדים.

תוציאו מטר:

שולחן אוכל מלבני סטנדרטי מגיע לרוב ברוחב של 90 ס"מ או 100 ס”מ. ככל שהשולחן יהיה רחב יותר כך יהיה לכם יותר מקום להניח כלי הגשה במרכזו והתחושה תהיה צפופה פחות.

מקובל להשאיר כמטר אחד בין שולחן האוכל לקירות או לרהיטים הסובבים אותו כדי שיהיה לסועדים מספיק מרווח להסיט אחורה את הכיסא.

ועוד דבר, אל תצופפו יותר מדי כיסאות סביב השולחן. כל סועד זקוק למרווח של כ-60 ס"מ כדי לשבת בנוחות ולא להתנגש במרפקי הסועד שלידו.

תאריכו את זה:

אין ספק שמרשים מאוד להציב במרכז פינת האוכל שולחן אבירים מעץ גושני, יצירה פיסולית עם פלטת שיש מרהיבה או שולחן מזכוכית שחורה ודרמטית – אבל בכנות, מה שחשוב לנו במיוחד בפינת האוכל היא הגמישות להגדיל ולהקטין אותה בהתאם לצורך.

פלטה עץ גושנית והרכבת שולחנות לפי דרישה, חלומות מעץ מלא | קרדיט לתמונה: יחצ טרימיום
פלטה עץ גושנית והרכבת שולחנות לפי דרישה, חלומות מעץ מלא | קרדיט לתמונה: יחצ טרימיום

לשולחנות האוכל יש כמה סוגים של מנגנוני הארכה: "כנפיים" המקופלות מתחת לבסיס השולחן ומתיישרות עם פתיחתו, יחידות נפרדות שאותן "מושיבים" על מסילות או יחידות הנפתחות משני קצות השולחן. כל הארכה מוסיפה כ-40 ס"מ לשולחן, או שני מקומות ישיבה.

אפשרות נוספת, שמתאימה לדירות קטנות, היא קונסולה שנפתחת לשולחן ומגיעה עם כמה אפשרויות הארכה.

מחפשים פינת אוכל חדשה ?

היכנסו לקטלוג >>

פינות אוכל

אי בודד:

אחת הטעויות הנפוצות בדירה הישראלית היא ליצור פינת ישיבה אחת ליד אי במטבח וממש בצמוד לה למקם את פינת האוכל. התוצאה: אחת הפינות תהיה בשימוש והשנייה תהפוך למשטח שעליו מניחים דואר ופיצ´פקעס.

גם כאן חשוב לבחון היטב את ההרגלים של בני הבית: האם נוהגים לאכול יחד או כל אחד לחוד? מארחים הרבה? בהתאם לכך מחליטים אם אפשר להסתפק רק באי ולהגדיל אותו כך שאפשר יהיה לארח מסביבו, או לוותר לגמרי על מקומות ישיבה ליד האי או אולי לבחור בפתרון ביניים של שני כיסאות בר סמליים ליד האי לצד פינת אוכל מכובדת.

אזור פינת אוכל מלבני ומעוצב של סטודיו בן רזניאלי
אזור פינת אוכל מלבני ומעוצב של סטודיו בן רזניאלי
צאו מהסט:

ממש כמו בסלון, גם בפינת האוכל העיצוב העכשווי נוטה לאקלקטי ולמגוון והכיסאות לא צריכים להיות תואמים זה לזה או לשולחן.

בחרו ריפוד שונה לכל כיסא או צרפו כיסאות בצבעים שונים ואפילו מסוגים שונים לחלוטין. אם יש לכם שולחן יפה במיוחד, וגם כדי לחסוך מקום, תשקלו לשים באחד הצדדים ספסל במקום שורת כיסאות. את הספסל ניתן לדחוף מתחת לשולחן למראה נקי.

אבירי השולחן העגול:

שולחן אוכל עגול או אובאלי מתאים לחללים קטנים ואפשר להושיב סביבו יותר אנשים. שולחן עגול בעל רגל מרכזית אחת מותיר יותר מרחב לרגליים של הסועדים. אולם שימו לב, שולחנות עגולים גדולים מקשים יותר על הסועדים להגיע את מנות האוכל שמונחות במרכז.

שילוב חומרים וסגנונות | קרדיט לתמונה: להב מחסני רהיטים
שילוב חומרים וסגנונות | קרדיט לתמונה: להב מחסני רהיטים

במקרה כזה תוכלו לבחור שולחן שבמרכזו פלטה מסתובבת, המכונה "לייזי סוזן".

בכל מקרה שולחן עגול מתאים לקבוצה של 6-8 סועדים בלבד.

שקוף שזה יפה:

אם יש לכם שולחן פיסולי וייחודי תוכלו להעמיד סביבו כיסאות אקריליק שקופים שלא יסתירו אותו, ואם הדירה שלכם קטנה ואתם חוששים ששולחן מאסיבי "יחנוק" אותה- לכו על שולחן זכוכית בעל רגלי מתכת דקות, שייתן הרגשת קלילות.

לסיכום:

פינת אוכל נוחה ואסתטית יכולה להפוך בקלות ללב הבית, למקום שסביבו מתכנסים ביומיום ולא רק באירועים חגיגיים. לכן כשאתם מחליטים להשקיע בשולחן אוכל ובכיסאות חדשים, הקדישו מחשבה לצרכים שלכם וקחו את הזמן לבדוק את המבחר העצום שיש בשוק. פתחו את הראש לאופציות חדשות- אבל אל תשכחו שסביב השולחן הזה צריכים בעיקר לאכול בנוחות. בתיאבון.

אולי יעניין אתכם גם:

הצצה לבתים מעוצבים

איך תעשו זאת בעצמכם

חזור מעלה