בעידן בו תכנון בר קיימא מתבסס כסטנדרד ארכיטקטוני באירופה ומצוקת הבנייה בתחום המגורים נותנת את אותותיה, יש לשלב פתרונות יצירתיים, כדי ליצוק מכנה משותף למבני העתיד. מבנים אלו צריכים לתת מענה לבעיות חברתיות אופייניות למקום ולהתחשב באימפקט האקולוגי שלו. וודאי שהפתרון לבעיות העולם אינו טמון רק בארכיטקטורה, אך יש לה חלק משמעותי בחינוך האזרח למודעות מקיפה של הבעיות הקיימות סביבו.
מילאנו, שנחשבת למתועשת באיטליה, נמצאת עדיין הרחק מאחור בכל הקשור לעמידה בקריטריונים של פרוטוקול קיוטו, הדורש לצמצם את כמות פליטת הפחמן. אחד הפתרונות לספיגת הפחמן בעיר, הוא יצירת "ריאות ירוקות", כלומר פארקים שישפרו את איכות האוויר. אך בפועל, הבנייה במילאנו רוויה וצפופה ויצירת ריאה ירוקה אינה אפשרית.
הפרויקט האמביציוזי Isola Lunetta מתפרש על פני 29,000 מ´´ר וכולל מבני מגורים, מסחר, תרבות ופארק עירוני, המשמש כפילטר בין המגורים והעיר עצמה. הפרויקט עוסק הן בנושא החברתי והן בתפיסה האקולוגית.
מבחינה חברתית ההנחה העיקרית היא שמילאנו תיהפך בעתיד למעין עיר בבל;ב- 2,028 כל ילד שלישי יהיה זר, ומילאנו תיאלץ להתמודד עם בעיה של ריכוזיות אתנית וירידה באחוז התושבים המקומיים. לפיכך, תהליך המיזוג התרבותי ושאלת הזהות, תופסים תפקיד מכריע בעיצוב האופי העירוני בעתיד.
יתרה מזאת, תהליך הגלובליזציה מדגיש בנוף עירוני מסוג זה, את הצורך בשמירה על ערכי המקום. לכן, חלק נרחב מהפרויקט מבוסס על מבנים בעלי פונקציות תקשורתיות גלוקליות (גלובל + לוקאל), בהן הזר והמקומי יוצרים אינטראקציה תרבותית, כאשר המטרה היא לגרום להתאקלמות יעילה של התושבים הזרים בסביבה. מבנים נוספים בעלי אופי חברתי תרבותי, כדוגמת ה La Stecca Nuova , אמורים ליצור מפגש בין אמנים ובעלי מלאכה, זן נכחד בעל משמעות מסחרית היסטורית במילאנו.
מבחינה אקולוגית, המטרה היא ליצור מגורים בעלי ערך סביבתי, הן כלפי העיר והן כלפי תושביה.
גולת הכותרת כאמור, היא פיתוח רעיון "הירוק המאונך", באמצעות שימוש בצמחייה, אשר מהווה חלק אינטגרלי מהמבנה, לא בצורת חיפוי חזיתי פשוט, אלא בצורת יער מאונך מאסיבי, שממוקם במרפסות החיצוניות.
שני גורדי השחקים מכילים למעלה מ-20 מפלסים, המאכלסים כ-900 עצים בגבהים שונים. היתרון ביצירה של מיקרו קלימה מסוג זה, הוא יצירת לחות, ספיגת פחמן דו חמצני וחלקיקי אבק זעירים, ויצירת חמצן. על גגות המבנים ממוקמות שבשבות רוח ליצירת אנרגיה חשמלית וחזיתות המרפסות מצוידות בפאנלים פוטוולטאים, המורידים את תלות המבנים באנרגיה חשמלית חיצונית.
הפרוייקט מוכיח שניתן לשלב בין מודרניות אורבנית וצרכי האוכלוסייה המקומית, מבלי ליצור התנשאות פורמלית. השילוב של ארכיטקטורה אקולוגית פשוטה והגיונית עם המסורת המקומית, היא אחד מעקרונות המפתח של תכנון בר קיימא.