הסכם עבודה עם קבלן

אילו נושאים צריך לכלול חוזה עבודה עם קבלן? האם הסכם בכתב יד הוא חוקי? ומדוע כדאי לוודא שהמסמך עליו אתם מעלים את כל פרטי העבודה, לרבות הציפיות של שני הצדדים, יהיה כמה שיותר מסודר וברור? מיד כל הפרטים.

כולנו שמענו סיפורים על עבודות קבלנות שהשתבשו. לכן היינו רוצים להיות כמה שיותר בטוחים כאשר שוכרים את שירותיו של קבלן זה או אחר. אחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי כתיבת הסכם בין שני הצדדים אשר מעגן במסמך אחד ברור ומסודר את כל הציפיות שלכם ושל הקבלן עמו אתם עובדים. בדרך זו יש לכם מטריית הגנה משפטית ואתם יכולים להיות רגועים יותר. האופציה המומלצת כמובן היא ניסוח מותאם ופרטני של עורך דין, אולם גם אם אתם בוחרים בגישה מעט פחות רשמית, הנה כמה מהנושאים המרכזיים אשר חשוב כי יכללו בכל הסכם שתנסחו.

תיאור הפרויקט

ישנם סוגים שונים של עבודות שיפוץ ולא כל קבלן מתמחה בכל תחום. לכן אחד הדברים אותם חשוב לכלול בהסכם עבודה עם קבלן הוא תיאור הפרויקט. בסעיף זה יש לציין את היקף העבודה, חומרי הגלם שבהם יעשה שימוש, מוצרים עמם יעבוד הקבלן ועוד. כמו כן בסעיף זה יש לכתוב אילו אזורים של הבית יהרסו ומה יש לבנות מחדש כאשר יש לוודא שליד כל עבודה פרטנית, כל מוצר וכל חומר גלם יצוין התמחור המדויק.

אחריות

דבר נוסף אותו חשוב להגדיר בחוזה הוא האחריות של הצדדים השונים. כך למשל יש לציין שהקבלן הוא האחראי להשגת האישורים הנדרשים לצורך ביצוע השיפוצים, עליו לתאם עם אנשי מקצוע מומחים ולהיפטר מפסולת הבנייה כמקובל בחוק. כמו כן יש להגדיר לוחות זמנים עבור כל עבודה ולציין באילו תנאים יתאפשרו עיכובים. מאידך, יהיו גם סעיפים שמגדירים את האחריות של בעלי הבית, לרבות העברת תשלומים במועדים המבוקשים.

תשלומים

דבר נוסף ומאוד חשוב אליו מתייחסים במסגרת הסכם העבודה עם הקבלן הוא נושא התשלומים. כמובן שאף אחד לא רוצה לעבוד בחינם, מה גם שהקבלן זקוק לסכומי כסף על מנת לקדם את הפרויקט ואת העבודה במידה מיטבית. לכן על החוזה לכלול סעיף שמגדיר איך ומתי יעברו תשלומים, בהתאם לסיום אבני דרך של הפרויקט. למשל תשלום אחד יועבר כמקדמה, לאחר מכן יועבר תשלום נוסף לכשיסתיימו עבודות החשמל והאינסטלציה וכן הלאה.

לוחות זמנים

לאחר שסיכמתם עם הקבלן על לוחות זמנים בקירוב, וודאו כי המידע הנ"ל מצוין בהסכם. הכוונה היא לא לתפוס אותו במילתו ולעמוד מעליו עם סטופר אלא להבטיח שיש ביניכם הבנה מתי הפרויקט יחל ומתי הוא יסתיים, תוך שלוקחים בחשבון סוגיות מעכבות כמו מזג אוויר, שינויים בתכנית הבסיסית ועוד.

פתח מילוט

היה ומשהו לא מסתדר לכם, הקבלן לא מבצע את עבודתו כשורה, התחרטתם, גיליתם שאין לכם את התקציב הנדרש, זה קורה ומובן אך עליכם להבטיח שהחוזה אינו כובל אתכם ומותיר לכם פתח מילוט. לידיעתכם, ישנם חוקים של הגנת הצרכן אשר נועדו למטרה זו בדיוק ובאפשרותכם לממש אותם במסגרת החוזה. הגדירו מראש סעיפים הכוללים פיצויים ומתייחסים לכל מיני בעיות שעלולות לעלות ולגרום לכם לבטל את החוזה מבלי הצורך לשלם את מלוא הסכום, אלא לצאת ללא עונש ומקסימום לשלם רק את דמי הערבות.

לחוזים נוספים באתר הדירה

שימוש בהסכם עבודה עם קבלן הנו באחריותם הבלעדית של הצדדים לחוזה. מובהר כי לאתר הדירה אין כל אחריות באשר לחוזה המצורף וכי החוזה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

חזור מעלה