1. הדירה
  2. חיפוש מאמרים
  3. שימוש חסכוני במכשירי חשמל

שימוש חסכוני במכשירי חשמל

כיצד לקנות מכשירי חשמל ביתיים החוסכים באנרגיה ובמים, למען השמירה על הסביבה?

 טיפים לחיסכון באנרגיה ובמים כתרומה לסביבה:


 



  1. בבואך לרכוש מכשיר חשמל חדש, הקפד על מדיניות רכש ירוקה: בדוק את תוית האנרגיה ווודא כי מכשיר החשמל קיבל במבחני האיכות של האיחוד האירופאי את הציון A בכל אחד מהפרמטרים הרלוונטים: A בחיסכון באנרגיה, A בתוצאות ניקוי ו-  A בתוצאות ייבוש (במדיח כלים).


 



  1. בעת רכישת מכשיר חדש, מומלץ לא לזרוק את המכשיר הישן, כיון שאז הוא יהפוך לפסולת אלקטרונית בעלת השפעה הרסנית על הסביבה.  מומלץ להעביר את המכשיר הישן למיחזור, או לשימוש חוזר באחת מתחנות המיחזור הפזורות ברחבי הארץ.


 



  1. במכשירי החשמל החדישים קיימות תכניות חסכוניות במיוחד, המתאימות בדיוק לאורח החיים אותו אנחנו מנהלים. למשל תוכנית חסכונית ב- 50 מעלות במכונת כביסה, תכנית כביסה ברבע שעה, תוכנית חסכונית בחשמל ובזמן במדיח כלים. נצלו יתרונות אלה על מנת להתאים את יתרונות המוצר לאורח החיים שלכם ובכך לחסוך מים וחשמל בצורה משמעותית.


 



  1. במכונות כביסה ומדיחי כלים – מומלץ להעמיס את המוצר למקסימום. בכך יהיו ניצול מיטבי של קיבולת המוצר וניצול מקסימלי של צריכת המים והחשמל. כמו כן, מומלץ לשים כמויות אבקה וחומרי ניקוי בדיוק לפי הצורך ולא יותר מידי. עודף האבקות וחומרי הניקוי שאינם נחוצים לתהליך הניקוי, ישפכו לביוב וגם להן השפעה על איכות הסביבה.


 



  1. מדיח כלים כבר אינו מותרות - בשטיפת כלים ממוצעת בברז שאורכה כ-10 דקות ואף יותר, מתבזבזים מדי דקה בממוצע כ- 10 ליטר מים. (סה"כ כ-  100 ליטרים בממוצע). הדחה של 12 מערכות כלים במדיח חדש של בוש או סימנס, צורכת 12 ליטרים של מים בלבד(!). מתברר, אם כך, שבניגוד למיתוס - מדיח הכלים הוא מוצר חסכוני במים בצורה משמעותית.


 



  1. עוד במדיחים, טמפרטורות ההדחה במדיחי הכלים מגיעות עד כ- 70 מעלות. בחום זה לא ניתן לבצע שטיפה ידנית של כלים. הטמפרטורה הגבוהה מוודאת ניקוי יסודי וחיטוא של הכלים בצורה שאין שנייה לה.


 



  1. כמו כן, חשוב במדיחים לכוון את רמת המלח (מרכך המים) לרמה הנכונה. ככל שהמוצר יהיה מכוון נכון, פחות מלחים ישפכו לביוב.


 



  1. למשתמשים במייבש כביסה מומלץ לרכוש מכונת כביסה בעלת סל"ד גבוה, כך שפעולת הייבוש תהיה קצרה יחסית ותחסוך באנרגיה.


 



  1. בעת בישול בכיריים, גז או חשמליות, מומלץ ככל האפשר לבשל עם סירים מכוסים. כך המזון יתחמם מהר יותר וניצול האנרגיה יהיה מיטבי.



בכל מוצר חשמלי, כמו מכונת כביסה או מדיח כלים, שיש בו טיימר להפעלה מאוחרת, מומלץ אם אפשרי, לדחות את תחילת הפעולה למאוחר יותר, לשעות הלילה. העברת הצריכה ללילה תקל על העומס הקיים בחברת החשמל בשעות היום.


הטיפים בחסות חברת BSH, המייבאת ומשווקת את "בוש", "סימנס" ו"קונסטרוקטה" בישראל 



קישורים רלוונטיים:


תכנון מערכת החשמל הביתית  


פורום תכנון וצריכת חשמל


 


חזור מעלה