1. כדאי לבדוק את המפרט הטכני של הבית. המפרט הטכני הוא המסמך המפרט את כל החומרים וטכנולוגיות הבנייה שמהם יהיה בנוי ביתכם, מסוג הבלוקים ועד סוג מתגי החשמל. המפרט הטכני של הדירה הוא חלק בלתי נפרד מהחוזה. במסגרת המשא ומתן אין להתבייש לבקש שיפורים במפרט הטכני המוצע, ללא תוספת תשלום. לדוגמה: שינויים בחלוקה הפנימית, נקודות חשמל ותקשורת, ארונות (איכות וגודל), שיפור הריצוף, שיפור החלונות, התריסים, המיגון ועוד. שינויים ותוספות שיוסכם עליהם, לרבות מחירם, יירשמו וייחתמו על ידי הקבלן, ויהוו מאוחר יותר חלק מהחוזה. כל המחירים של השינויים ייקבעו בהתאם למחירון הבנייה של מרכז הבנייה הישראלי .
2. מחיר הדירה - אין טעם להתמקח על המחיר עם איש המכירות באתר הבנייה. ברוב המקרים הוא אינו מוסמך לקבל החלטה בדבר הנחה שמעבר להנחיה כללית שניתנה לו. מוצע לנקוב במחיר יעד שנראה לרוכשים ולהמתין לתגובת הקבלן.
3. תנאי תשלום - יש לזכור כי העיקרון של "הכסף אצלי" מקטין סיכונים העלולים לנבוע מאבדן יכולת של הקבלן להמשיך ולסיים את הבנייה. עם זאת, לעיתים המשמעות הכספית של "הכסף אצלי" עולה משמעותית על הפרשי ההצמדה אשר נדרש לשלם לקבלן בגין דחיית תשלומים. משמע, לעיתים עדיף להעביר לקבלן את הכסף ולא לדחות תשלומים כדי למנוע אפשרות של ליקויים ונזקים הנגרמים מבעיה כספית אצל הקבלן או מסלידתו מהתנהגותכם.
4. מועד מסירה - מועד מסירה הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר לרוכש. על פי מועד המסירה הוא מתכנן תשלומים, פינוי דירה קודמת, רישום ילדים למוסדות חינוך, חופשת מעבר. יש לוודא שתתקבל מהקבלן התחייבות חד משמעית ברורה לגבי עיתוי המסירה, ובמקרה של עיכוב במסירה יהיה פיצוי מוסכם מראש בהיקף ההולם את נזקי הרוכש.
למידע נוסף היכנסו למאמר - לקראת החתימה על חוזה עם הקבלן