איטום הגג ביריעות ביטומניות
מומלץ לאטום גג ביריעות ביטומניות , אך אין לעשות זאת בשיטת "עשה זאת בעצמך". יש להזמין בעלי-מקצוע ולעקוב אחר תהליך האיטום בהתאם לשלבים אלה:
1.איטום הגג יכול להתבצע במספר מערכות:
א. מערכת חד-שכבתית מיריעות ביטומניות בעובי 4-5 מ"מ משופרות בפולימר מסוג A.P.P ומשוריינות בלבד פוליאסטר. במקרים מיוחדים (כמו גגות טרומיים ועוד) יש להשתמש ביריעות המכילות פולימר S.B.S.
ב. כנ"ל אבל עם תוספת של שכבה מאזנת אדים מיריעות ביטומניות מחוררות המאשפרות הלחמה חלקית של שכבת האיטום העיקרית למשטח הגג.
ג. מערכת דו-שכבתית מולחמת לגג במלואה: שכבה ראשונה יריעה ביטומנית מושבחת ב-A.P.P בעובי 3-4 מ"מ עם זיון ארג זכוכית, ושכבה שנייה מיריעה ביטומנית משוכללת כמפורט לעיל בסעיף א. הבחירה במערכת תהיה בהתאם לשימושים של הגג, ייעודו הסופי ומצב הבידוד.
2.היריעות תהיינה בעלות עובי אחיד ומעובדות כראוי ללא פגמים כלשהם כגון: קרעים, חתכים, נקבובים, חריצים, קמטים, שקעים, גלים, בליטות, שוליים פגומים וכו. גלילי היריעות יובלו ויאוחסנו אך ורק במצב אנכי ובשטח מוצל. על מנת למנוע הטייה של גלילי היריעות בהובלה או באחסנה ועל מנת שלא לגרום לנזק, ייקשרו כל 8 גלילים לפחות בחבל קשירה. כמו כן אין בשום פנים להניח גלילי יריעות אחד על השני לא בהובלה ולא באחסנה.
3.השטח ליישום היריעות חייב להיות מוחלק ובכל מקרה שקיימות בו בליטות, תבוצע קודם להנחת היריעה שכבת החלקה ביטומנית.
4.הלחמת כל יריעה ויריעה תבוצע מאמצע הגליל כלפי הקצוות.
5.כיוון הנחת היריעות יהיה כדוגמת גג רעפים בהתחשב בכיוון השיפועים, כאשר כיוון הלחמת היריעות מעל מישור אנכי או במישור הנטוי בשיפוע הינו כזה שהצלע הארוכה של היריעות ניצבת לכיוון האנכי או השיפועי. החפיפה תיעשה כדוגמת גג רעפים כאשר היריעה הגבוהה יותר מחפה על זו הנמוכה יותר. אם המערכת מורכבת מלמעלה משכבה אחת, יוזזו החפיות בשכבה העליונה כלפי אלה של השכבה שמתחתיה במחצית רוחב היריעה.
מהלך הביצוע:
1. מריחת פריימר ביטומני במינון של 300 גר למ"ר, וייבוש למשך 3-5 שעות (במקרה של גג לא
חלק יש ליישם שכבת החלקה ביטומנית לאחר ייבוש הפריימר. במקרה של גג חדש, מומלץ למרוח
שכבת ביטומן 85/40 במשקל 2.5 ק"ג/מ"ר).
2. ברולקות תולחם יריעת חיזוק ברוחב של 30 ס"מ מיריעה ביטומנית משוכללת A.P.P או
S.B.S בעובי 4 מ"מ עם 180 גר פוליאסטר למ"ר, ללא אגרגט. טיפול דומה יינתן בפרטי
המרזבים ובהגבהות בגג.
3. יישום שכבת האיטום העיקרית מיריעה ביטומנית משופרת בפולימרים (A.P.P או S.B.S)
המצופה באגרגט בהיר, עם זיון פוליאסטר.
4. יריעות חיפוי יולחמו החל באף מים (או פני המעקה במקומות בהם לא קיים אף מים או
סרגל אלומיניום) וירדו עד 15 ס"מ על פני האיטום האופקיים. יריעת החיפוי תהיה מהסוג
המשמש את שכבת האיטום העיקרית.
5. אם יש אף מים - יש למרוח בקצה היריעה שמתחתיו משחה ביטומנית אלסטית לאיטום סופי.
אם אין אף מים - יש לקבע סרגל אלומיניום בקצה היריעה ברולקה ולמרוח מעליו משחה
ביטומנית אלסטית.
6. ביצוע איטום תפרי התפשטות יבוצע על-ידי יריעת S.B.S בעובי 5 מ"מ עם זיון פוליאסטר במשקל 250 גר/מ"ר. היריעה מולחמת בחלקה למשטח התחתון ומאפשרת תזוזה באזורי התפר.
7. במסגרת ביצוע העבודה יש להקפיד על יציאת ביטומן מותך באזור החפיפה בין שתי יריעות סמוכות, להבטחת הלחמה מלאה ביניהן. על כל פגם יהיה צורך להלחים טלאי שיעבור את הפגם ב-20 ס"מ לפחות מכל צד. בחיבורים בין שתי יריעות עוקבות בכיוון האורכי (חיבור שרוחבו 1 מ) יש לחמם רצועה ברוחב 15 ס"מ בקצה היריעה, עד שקיעת האגרגטים, ורק אז להלחים אליה את היריעה העליונה.
8. יש לצבוע את פסי החפיה בין היריעות ואת המקומות שבהם נשאר הביטומן האלסטומרי גלוי וללא אגרגט, בצבע אלומיניום על בסיס ביטומני.
9. מערכת עם שכבה מאזנת אדים:
א. מריחת פריימר ביטומני.
ב. שכבה מאזנת אדים -הנחת יריעות ביטומניות מחוררות על הגג באופן חופשי עם חפיות ברוחב 3-4 ס"מ.
ג. קיבוע נשמים במידת הצורך.
ד. יישום יריעה ביטומנית משוכללת בהלחמה מלאה ליריעות המחוררות כך שהביטומן האלסטומרי המותך אשר בתחתית היריעה יחדור דרך החורים של היריעה המחוררת וייצמד ישירות לגג. במצב זה, היריעה הביטומנית מולחמת לגג בהיקפו ובנקודות הדבקה (באזור החורים של היריעה המחוררת).
10. מערכת יריעות דו-שכבתית:
א. מריחת פריימר ביטומני.
ב. הלחמה לגג של יריעות ביטומניות משופרות ב-A.P.P בעובי 3-4 מ"מ עם זיון סיבי זכוכית עם חפיות ברוחב 10 ס"מ.
ג. הלחמה של שכבת האיטום העיקרית כמפורט לעיל.