1. הדירה
  2. המדריך לשיפוץ הבית
  3. חדרי ילדים ונוער
  4. עיצוב חדר נערה: סגנון רומנטי בגווני ורוד ושמנת

עיצוב חדר נערה: סגנון רומנטי בגווני ורוד ושמנת

מרבית הרהיטים נשארו וגם המיקום שלהם לא השתנה, אולם הוספה של אביזרי טקסטיל, החלפת המיטה לדגם מעוצב יותר ובחירה של שני גוונים כבסיס לעיצוב כולו יצרו את כל ההבדל. קבלו הדרכה מצולמת כיצד להפוך את חדר הנוער למעוצב ומסוגנן יותר

מאת שלומית סאם - אקרמן | צילום וידאו עידן הובל, עריכה ג'יל פרז | תאריך 23.11.2011

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
גיל 10 הוא פחות או יותר הגבול בו עיצוב החדר הופך מילדותי לבוגר יותר. חדרי נוער מוגדרים כיום כמיועדים לגילאי 10 ומעלה כשההבדל בינם לבין חדרי הילדים סובב בעיקר סביב גודל המיטה, אביזרי העיצוב הנלווים וצבעי הרהיטים והקירות. בחדרי נוער הבחירה היא לרוב במיטה וחצי (זאת בהנחה שהחדר אינו סובל ממצוקת מקום) ומבחינת העיצוב אלמנטים עם דמויות כמו מיקי מאוס או שלגייה מפנים את מקומם לעיצובים בסגנון יותר מודרני או וינטג´.

חוסר תאום בין הרהיטים, אביזרי הנוי והטקסטיל. החדר לפני השדרוגחוסר תאום בין הרהיטים, אביזרי הנוי והטקסטיל. החדר לפני השדרוג 

בחדר הנוכחי מתגוררת ילדה כבת 10 אשר רצתה להקנות לחדר שלה עיצוב יותר בוגר ומסוגנן, שיתבסס על שני גוונים מרכזיים- ורוד ושמנת. מעצבת הפנים, עידית זכריה, בעלת הבלוג הבית של עידה, יחד עם אחותה נטע נרתמו למשימה וניסו בתקציב נמוך ככל האפשר להגשים לה את החלום.

הריהוט בחדר לפני השדרוג כלל מיטת יחיד, שולחן כתיבה וארון גדול שהשתרע על קיר שלם. לריהוט לא היה קו עיצובי אחיד וכך גם לשאר האביזרים בחדר כמו אהיל המנורה, המראה או התמונות.

מבחינת מבנה החדר, היותו צר וארוך לא אפשר למקם מיטת נוער בגודל של מיטה וחצי הואיל והיא הייתה תופסת חלק נרחב מידי של החלל. לכן, בחרו האחיות זכריה להשאיר את מיטת היחיד אך להחליף אותה לדגם משודרג יותר אשר יתאים לעיצוב הכולל אשר ייסוב סביב הסגנון הרומנטי והוינטאג´.
שאר הרהיטים המקוריים, שולחן הכתיבה והכוורת התלויה שמעליה, דווקא התאימו לעיצוב החדש ולכן החליטו האחיות זכריה להשאירם.

כאמור, הגוונים אותם בחרה הנערה לעיצוב החדר הם שמנת וורוד. עידית ונטע החליטו לקחת את השמנת כגוון הבסיס להשתמש בו ברהיטים ה"גדולים" כמו המיטה, השידה שלידה, שולחן הכתיבה או כוננית הספרים מתוך הנחה שגוון שמנת הוא גוון נייטרלי אשר יכול ללוות את הילדה עוד שנים רבות. את נגיעות הצבע הוורודות הוסיפו בטקסטיל, בכריות הנוי, המצעים ואביזרי הדקורציה השונים, אך דומיננטי מכולם הוא הקיר הניצב בגב המיטה אשר נצבע בחלקו התחתון בורוד ובחלקו העליון הודבק טפט בגווני ורוד המשלב גם את גוון הקיר התחתון.

החלפת המיטה לדגם משודרג יותר, הוספה של אביזרי טקסטיל ובחירה של שני גוונים כבסיס לעיצוב כולו יצרו את כל ההבדל. החדר לאחר השדרוג (צילום: שחר פרידמן)החלפת המיטה לדגם משודרג יותר, הוספה של אביזרי טקסטיל ובחירה של שני גוונים כבסיס לעיצוב כולו יצרו את כל ההבדל. החדר לאחר השדרוג (צילום: שחר פרידמן) 

חלוקת הקיר לשניים היא פתרון עיצובי למקרים בהם תקציב העיצוב אינו גדול וכך במקום להדביק טפט על קיר שלם מה שכרוך בעלויות של גליל טפט נוסף והדבקה ניתן להשתמש בחצי מן הכמות ולצבוע את הקיר הנותר.
חשוב לציין כי כדי לקבל מראה מעוצב ונקי מומלץ להוסיף בנקודת החיבור של הטפט והצבע קרניז דקורטיבי אשר "מכסה" את הפגמים הנוצרים לרוב בעיצוב מסוג זה.

>>> לכל הטיפים לעיצוב חדרי נוער

תגובות לכתבה

חזור מעלה