1. הדירה
  2. המדריך לשיפוץ הבית
  3. המדריך למטבח המושלם
  4. ראש בראש: מטבח מחברה או מנגר פרטי?

ראש בראש: מטבח מחברה או מנגר פרטי?

שתי חברות מטבחים ושני נגרים פרטיים שוטחים בפניכם את היתרונות והחסרונות של כל צד. מסקנה חותכת היכן לקנות את המטבח לא תמצאו כאן, אבל כמה נקודות למחשבה בענייני מחיר, איכות העבודה והחומרים דווקא כן. קראו ושיפטו

מאת שלומית סאם-אקרמן | צילום: יח''צ | תאריך 18.8.2011

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
להתרשמות ממגוון ענק של מטבחים >>

אם להתחיל בשורה התחתונה, מסקנה נחרצת היכן עדיף לקנות את המטבח- אצל חברת מטבחים גדולה או אצל נגר פרטי לא נוכל לספק לכם. תחום המטבחים מכיל בתוכו עשרות חברות ומאות נגרים שכל אחד מהם מספק מוצר באיכות וברמת גימור שונה, כך שהשוואה אחד לאחד היא כמעט בלתי אפשרית.
אולם, אם בכל זאת הולכים על קו מנחה המשותף לכולם, עדיין אפשר לעשות את ההבחנה. שתי חברות מטבחים גדולות, מטבחי זיו אנד אפטי ומטבחי אניס ושני נגרים פרטיים, גל קגן, בעל נגריית הבוטיק PAU ובן יוסף בעל נגריית בן האומן עמדו על ההבדלים על פי ארבעה פרמטרים שהצבנו בפניהם: איכות החומרים ורמת הגימור, המחיר, השירות והעיצוב. אז מה עדיף? שפטו בעצמכם

השירות



אם בחברות מטבחים גדולות המוטו הוא "מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל" אצל הנגרים המוטו הוא יותר בכיוון של "אין שירות טוב יותר מלקוח מרוצה". החברות הגדולות מחזיקות באולמות תצוגה מרווחים בהם אפשר להתרשם מן המוצרים עצמם, מאיכות החומרים, מרמת העבודה והטכנולוגיות החדישות בעוד אצל הנגרים תאלצו להתרשם מן המטבחים דרך תמונות או לחילופין לקפוץ ללקוח שעשה אצלם את המטבח ומוכן להפוך את ביתו לאולם תצוגה קטן.
"לא משנה עד כמה אולם התצוגה יהיה גדול, אף פעם לא יוצגו בו כל הדגמים שמציעה החברה", טוען גל קגן, בעל נגריית PAU, "תמיד יהיה את הלקוח שירצה את הדגם שלא בהכרח נמצא בתצוגה ואז הוא ייאלץ להסתפק בהדמיה הממוחשבת שאותה גם אני מציע. בנגרייה שלי אני מציג כ-30 דגמים של דלתות, כך שאפשר להתרשם מאיך שהמוצר נראה ואם הלקוח רוצה אני גם שולח אותו לבית בו נמצא מטבח שבניתי".

רק לחברות המטבחים אולמות תצוגה גדולים בהם ניתן להתרשם לאיכות העבודה והמוצר. אולם תצוגה של מטבחי זיו אנד אפטי (צילום: יחרק לחברות המטבחים אולמות תצוגה גדולים בהם ניתן להתרשם לאיכות העבודה והמוצר. אולם תצוגה של מטבחי זיו אנד אפטי (צילום: יח'צ)  

אלמנט נוסף בשירות נוגע לכמות העובדים העומדים לרשות הלקוח. אין ספק כי בחברה גדולה כמות נציגי המכירות, אנשי הייצור, האספקה וההרכבה תהיה גדולה בהרבה מאשר בנגרייה קטנה. אולם, השאלה היא עד כמה עובדה זו משפיעה על השירות הסופי. בעיני, מאיר גרובנר, מנהל אגף השיווק של מטבחי זיו & effeti לכמות העובדים יש קשר ישיר לאיכות השירות הואיל ותמיד יהיה מענה ללקוח. "אם הנגר עסוק עם לקוח אחר, אם הוא נוסע לחו"ל או אפילו חולה הנגרייה שלו מושבתת. אצלנו מוקד השירות פעיל בכל ימות השנה ותמיד יימצא המתקין או איש הייצור שיוכל לתת מענה מיידי".

בן יוסף, בעל נגריית בן האומן, לעומת זאת רואה את יתרון הגודל דווקא כחסרון. "כשלקוח מזמין מנציגת שירות לקוחות מטבח מסוים, היא מזינה את כל הפרטים למחשב ומשם ההזמנה מתגלגלת בשרשרת ארוכה שאין אדם אחד שעוקב אחריה בכל רגע נתון ויודע איפה היא עומדת. כשמזמינים אצלי מטבח, אני יודע לפרטי פרטים מיהו הלקוח, מה היו דרישותיו, באיזה שלב בייצור המטבח שלו נמצא, מהו מועד ההתקנה וכדומה. ללקוח שלי יש תמיד כתובת ברורה לכל בעיה והוא לא צריך לעבור דרך מוקדי שירות גדולים ולהתנהל מול אנשים שלא מכירים אותו ולא יודעים מה בדיוק הוא הזמין".

איכות החומרים ורמת הגימור



אחת הסוגיות המעוררות מחלוקת הכי גדולה בין חברות המטבחים לנגרים הפרטיים היא בנושא איכות העבודה והחומרים. חברות המטבחים מתהדרות במפעלי ייצור גדולים ובמכונות הכי חדישות אשר לטענתן לנגר אין סיכויי לממן ולהחזיק בנגרייה הפרטית שלו, מה שמשפיע בסופו של דבר על איכות ההרכבה והגימור.
"הנגר עובד בשיטות מיושנות ברמת מיכון לא מפותחת ולכן רמת הדיוק שלו נפגמת", טוענת דקלה לוי, מנכ"לית אניס מטבחים, "אנחנו עובדים עם המכונות הכי מתקדמות בתחום המסוגלות לקדוח ולהדביק ברמות שנגר שעושה זאת באופן ידני לא יהיה מסוגל לעשות. גם אם הנגר בכל זאת עובד עם מכונה, היא לבטח לא תהיה משוכללת ומאסיבית כמו למפעל גדול, דבר שמשפיע בסופו של דבר על התוצר הסופי".

גם אם אין את המכונות המשוכללות כמו של חברות המטבחים הגדולות תמיד יש חברות חיצוניות המספקות לנגרים שירותים כמו חיתוך, צביעה וכדומה. מטבח בעיצובו של הנגר גל קגן בעל סטודיו PAUגם אם אין את המכונות המשוכללות כמו של חברות המטבחים הגדולות תמיד יש חברות חיצוניות המספקות לנגרים שירותים כמו חיתוך, צביעה וכדומה. מטבח בעיצובו של הנגר גל קגן בעל סטודיו PAU 

בעניין זה טוען הנגר גל קגן כי אולי המכונות בנגרייה שלו אינן גדולות כמו במפעל, אולם הן מסוגלות לייצר מוצר איכותי לא פחות. "ההבדל הוא בכמויות. אם מכונה במפעל מסוגלת לחתוך במקביל 20 פלטות אז אצלי היא חותכת 5 פלטות, בסופו של דבר המסור הוא אותו מסור. מעבר לזה, יש חברות רבות בשוק אשר מציעות שירותי חיתוך, כרסום או צביעה המחזיקות את המכונות הגדולות והמאסיביות ולא מעט נגרים ואפילו חברות מטבחים נעזרות בשירותיהן, כך שבסופו של דבר המוצר הוא אותו מוצר".
ואם כבר מדברים על קבלני משנה, לא כל חברות המטבחים מחזיקות את כל שרשרת הייצור תחת קורת גג אחת. חברות כמו אברבוך, פורמייקה סנטר או פורמקס מייצרות דלתות לפי הזמנה ולא מעט נגרים ואף חברות מטבחים נעזרות בשירותיהם. גם בתחום הצבע ישנן מצבעות רבות המתמתחות בצביעה אפוקסית למשל המספקות שירותים גם לנגרים וגם לחברות.

מפעלי ייצור גדולים ומכונות חדישות שלנגר אין סיכויי לממן מביאים למוצר איכותי ועמיד הרבה יותר. מטבח בעיצוב חברת אניס (צילום: יחמפעלי ייצור גדולים ומכונות חדישות שלנגר אין סיכויי לממן מביאים למוצר איכותי ועמיד הרבה יותר. מטבח בעיצוב חברת אניס (צילום: יח'צ)  

"חברות עובדות עם ספקים מסוימים ואני יכול לבחור כל חברה שאני רוצה", טוען הנגר קגן, אין לי בלעדיות לחברה מסוימת, אני עובד עם כ-8 ספקים של פורמייקה וכ-5 יצרני דלתות כך שאם חברה ממוצעת מציעה בין 20 ל-30 דגמים אז לי יש את הפריבילגיה להציע כ-100 דגמים כי אני לא מחויב לאף חברה. זה מאפשר לי להיות גמיש יותר לדרישות העיצוביות והתקציביות של הלקוח".
מבחינת איכות החומרים, מודה כגן כי ישנה בשוק סחורה פגומה שאינה מצטיינת באיכות גבוהה ולא פעם ספקי עץ הציעו לו את הסחורה הזאת במחיר זול יותר, אך הוא העדיף לשלם יותר ולהיצמד לחומר האיכותי. "ישנם לא מעט נגרים שמשתמשים בסחורה סוג ב´ כדי להוזיל עלויות מה שחברה גדולה לא תסתכן ותעשה. ההמלצה שלי כנגר היא שאם כבר הולכים על מטבח פחות איכותי עדיף לעשות אותו אצל חברה ולא אצל נגר כי אז הסיכוי ליפול על סחורה פגומה הוא קטן יותר ובנוסף יש כתובת וחברה מסודרת אליה ניתן לפנות במידה ומתעוררת בעיה".

העיצוב



עבור לא מעט אנשים לא פחות חשוב מהפרקטיקה זה העיצוב. מודרני או כפרי, אפוקסי או עץ מלא הכול שאלה של אופנה וגם חברות המטבחים וגם הנגרים משתדלים להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק. אך השאלה היא היכן אפשר ללכת רחוק יותר עם הדרישות העיצוביות? אצל הנגר או חברת המטבחים?
לטענת הנגר בן יוסף ברוב החברות יש מידות סטנדרט והלקוח למעשה צריך להתאים את הרצוי למצוי. גופי הארונות מגיעים לרוב כיחידות שלמות שאין כל כך יכולת לסטות מן המידות שלהן ואצלו, לעומת זאת, בניית הארונות היא ב הזמנה אישית על פי המידות המדויקות של מטבח הלקוח מה שמביא, לדבריו, לניצול מקסימלי של המקום.

גם חברות המטבחים הגדולות מספקות כיום מטבח בהזמנה אישית על פי המידות שהלקוח מביא עמו. מטבחי אניס (צילום: יחגם חברות המטבחים הגדולות מספקות כיום מטבח בהזמנה אישית על פי המידות שהלקוח מביא עמו. מטבחי אניס (צילום: יח'צ) 

מעבר למידות, גם מבחינת עיצוב ארונות מטבח, לנגר יש יכולת לבצע עבודות עץ מדויקות שמפעל מתועש לא תמיד מסוגל לבצע ולכן אם רוצים ללכת קצת רחוק עם העיצובים כדאי לעשות זאת אצל נגר.
דקלה לוי ממטבחי אניס, מודעת לכך שנגר עשוי לרדת לפרטים יותר קטנים בייצור הארון, אך המגמה של חברת אניס לטענתה היא לגשר בין היכולת להיות מפעל גדול, ממוחשב ומשוכלל לבין היכולת לספק ללקוח את המוצר האידיאלי עבורו וכיום כן יש להם את הכלים לייצר מטבח בהזמנה אישית ולפי מידות מיוחדות. גם במטבחי זיו אנד אפטי קיימת לטענת מנהל השיווק, מאיר גרובנר, האופציה לבנות מטבח בהזמנה אישית על פי המידות המיוחדות שהלקוח מביא עמו.

המחיר



כמו בכל תחומי השיפוץ גם במטבחים יש טווח גדול של מחירים הנובע בין היתר מן הפער הגדול באיכויות. אולם אם משווים את מחירי המטבחים הממוצעים, ניתן לומר כי לייצר מטבח אצל נגר יהיה זול בכ- 15% מאשר אצל חברות המטבחים.
לדעת דקלה לוי ממטבחי אניס הפער נובע מאיכות החומרים, רמת הגימור הגבוהה והשירות שהחברה מספקת, לזה מוסיף מאיר גרובנר מזיו אנד אפטי גם את נושא תקני האיכות המחמירים שהחברות הגדולות פועלת על פיהם.

אם משווים את אותו המטבח מבחינת רמת הייצור והחומרים אצל הנגר יעלה לכם כ-20% פחות. מטבח מודרני בעיצובו של בן יוסף בעל נגריית בן האומןאם משווים את אותו המטבח מבחינת רמת הייצור והחומרים אצל הנגר יעלה לכם כ-20% פחות. מטבח מודרני בעיצובו של בן יוסף בעל נגריית בן האומן 

הנגר בן יוסף טוען כי אם לוקחים שני מטבחים אשר זהים אחד לאחד רוב הסיכויים שאצל נגר המחיר יהיה זול בכ-20% וזה נובע מן ההוצאות הנמוכות יותר שיש לנגר לעומת החברה. הוא אינו צריך לשלם שכירות על אולם תצוגה ענק, משכורות לעשרות עובדים או להשקיע בשיווק או פרסום שכן העבודות מגיעות אליו אך ורק על סמך המלצות מלקוחות מרוצים.
הנגר גל כגן, לעומת זאת, מוציא עצמו מן ההבחנה וכבעל נגריית בוטיק טוען כי מחירי המטבחים אצלו מעט יקרים מן המקובל ואף עולים ב-20% ממחירי המטבחים של החברות הממוצעות.




הירשמו עכשיו בחינם להדרכה הקרובה בנושא תכנון פנים המטבח

היכנסו לגלריית תמונות מטבחים של אתר הדירה לקבל השראה


תגובות לכתבה

חזור מעלה