1. הדירה
  2. המדריך לשיפוץ הבית
  3. חדר שינה
  4. תכנון וריהוט חדר השינה

תכנון וריהוט חדר השינה

היכן למקם את המיטה? טיפים לצביעת החדר, תאורה נכונה ועוד. Adira מלווה אתכם צעד צעד בשיפוץ חדר השינה והפיכתו למקום האינטימי והנעים ביותר עבורכם

אם בני הזוג דיסקרטיים חשוב לא לתכנן את המיטה קרוב לחלון, במיוחד אם אוהבים לישון עם חלון פתוח, חדר שינה מבית 
 דופן
אם בני הזוג דיסקרטיים חשוב לא לתכנן את המיטה קרוב לחלון, במיוחד אם אוהבים לישון עם חלון פתוח, חדר שינה מבית דופן  
רוב האנשים רוצים טלוויזיית LCD בחדר,ולכן צריך לדעת את הגובה המדויק של הטלוויזיה,חדר שינה בתכנון אדריכלית גלית אבינועם
רוב האנשים רוצים טלוויזיית LCD בחדר,ולכן צריך לדעת את הגובה המדויק של הטלוויזיה,חדר שינה בתכנון אדריכלית גלית אבינועם  
האפשרויות הרבות בתכנון חדר השינה מאפשרות להגשים הרבה חלומות, וחשוב לשלב את הכל בשלב יצירת התוכנית, חדר שינה בתכנון אדריכלית גלית אבינועם
האפשרויות הרבות בתכנון חדר השינה מאפשרות להגשים הרבה חלומות, וחשוב לשלב את הכל בשלב יצירת התוכנית, חדר שינה בתכנון אדריכלית גלית אבינועם  

מאת שחר בן-פורת | צילום ועריכה שקט מצלמים בית הפקות |

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
אחרי שמגדירים את הצרכים והאווירה, חשוב ליצור תוכנית הנקראת "תוכנית העמדה", על מנת לבדוק כיצד משתלבים כל הרצונות והצרכים בחדר אחד. בהתאם לתוכנית בוחרים את הרהיטים, מוצרי החשמל דוגמת טלוויזיות, ושאר הפריטים לחדר השינה.
במידה ושכרתם את שירותיו של מעצב פנים או אדריכל, הוא יצור עבורכם את תוכנית ההעמדה.

מיקום הריהוט, החלונות והמיטה




"מידות הריהוט הוא דבר מאוד עקרוני", מסבירה אדריכלית הפנים יפעת שוחט. "רבים מכניסים מיטות גדולות מדי לחדרים קטנים, ואז לא נשאר מקום לעבור.

חשוב להתייחס לחלונות בשלב זה - האם ישנים עם חלון פתוח או סגור. אם בני הזוג דיסקרטיים חשוב לא לתכנן את המיטב קרוב לחלון, במיוחד אם אוהבים לישון עם חלון פתוח.


האפשרויות הרבות בתכנון חדר השינה מאפשרות להגשים הרבה חלומות, וחשוב לשלב את הכל בשלב יצירת התוכנית. "רוב האנשים רוצים טלוויזיית LCD בחדר", אומר אדריכל
דרור ברדה,ולכן צריך לדעת את הגובה המדויק של הטלוויזיה. בנוסף, יש מתקני טלוויזיה שיורדים מהתקרה והכל חשמלי, ואם משקיעים בזה חשוב לתכנן מראש. יש אנשים שרוצים דברים אוונגרדיים כמו מראה על התקרה, דבר שמגדיל את גובה החדר ודורש גם הוא תכנון מוקדם".
מחפש פלאזמה לחדר השינה?


אבי אור, בעליה של חברת בניה "שילהב 3000", ממליץ שהתוכנית תהיה מותאמת לצרכי הלקוח. "לא להעמיס יותר מדי בחדר השינה, ולבחור את הרהיטים בהתאם לצרכי הלקוח. לדוגמא, אדם שהגובה שלו 1.7 לא צריך מיטה של 2 מטר על 2 מטר, חבל על החלל שהוא מאבד".

נישות גבס בחדר השינה



בשלב זה חשוב להתייחס גם לסוגיית הגבס. כלומר, שימוש בקירות גבס כחלק מיצירת התוכנית, שכן הקלות היחסית בשימוש בגבס מפשטת ומשפיעה על יצירת התוכנית וביצועה.
משה יעקבי, אדריכל חברת "אורבונד" המתמחה בגבס, אומר כי את כל הנישות השונות בחדר – לטלוויזיה, לרמקולים נסתרים, להסתרת מוטות הוילונות - אפשר לבנות מגבס. "זה מאפשר נוחות עיצובית וטכנית, במיוחד כשבחדר השינה מעדיפים מערכות נסתרות, כמו שקע בקיר לפלזמה כך שתהיה חלק מהקיר, או הנמכת תקרה כדי לשלב תאורה נסתרת, או לצורך נישה לארון".

מפקח הבנייה יאיר גולן מסכם את חשיבות יצירת תוכנית ההעמדה באומרו כי תכנון מוקדם ונכון ימנע עוגמת נפש בהמשך, שעשויה אף להסתכם בהוצאת כספים מיותרת. "כך נמנע מצב שמכניסים לחדר לאחר השיפוץ את המיטה ופינת העבודה ומגלים שהם מסתירים שקעים או מפסקים".

תגובות לכתבה

חזור מעלה